Heksehatt-dipperne
Lag skumle og smakfulle witch hat dippers med denne enkle oppskriften. Perfekt for Halloween-fest eller som gøy snacks for barna.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Olivenolje til stekespray (for eksempel PAM®)
- 2 bokser på 8 unser med kjøleskapskremet, redusert fettinnhold, crescent-rolls-deig (for eksempel Pillsbury®)
- 1 kopp finrevet mozzarellaost
- 1 klype finrevet Parmesanost, eller mer etter smak (valgfritt)
- 1 klype persilleflak, eller mer etter smak (valgfritt)
- 1 klype hvitløksk powder, eller mer etter smak (valgfritt)
- 8 små sjampinjonger, delt i to
- 8 skiver pepperoni, delt i to
- 16 utkjernede svarte oliven, skåret i tynne strimler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Spray to bakeplater med matlagingsspray.
- 2Legg et ark med bakepapir på en arbeidsflate. Rull ut croissantdeigen og del den i 16 individuelle trekanter. Kutt hver trekant i to på langs, slik at du får 32 likebeinte trekanter. Legg trekantene på bakepapiret.
- 3Strø en liten stripe mozzarellaost langs den korteste kanten av hver trekant, slik at osten ikke når kantene. Topp mozzarellaosten med parmesanost og persilleflak.
- 4Rull den korte enden av hver trekant halvveis mot spissen, slik at det dannes en kant, og strø hvitløkspulver over deigen. Plasser en sopp-halvdel på halvparten av trekantene, midt mellom kanten og spissen, og en pepperoni-halvdel på samme sted på de resterende trekantene. Plasser 1 eller 2 olivenslivers mot kanten for å danne et "bånd" eller "belte" på hver "lue". Sett "lupene" på de forberedte bakeplatene.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne og sprø, ca. 5–7 minutter.