Heksehatt-dipperne

Heksehatt-dipperne

Lag skumle og smakfulle witch hat dippers med denne enkle oppskriften. Perfekt for Halloween-fest eller som gøy snacks for barna.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Olivenolje til stekespray (for eksempel PAM®)
  • 2 bokser på 8 unser med kjøleskapskremet, redusert fettinnhold, crescent-rolls-deig (for eksempel Pillsbury®)
  • 1 kopp finrevet mozzarellaost
  • 1 klype finrevet Parmesanost, eller mer etter smak (valgfritt)
  • 1 klype persilleflak, eller mer etter smak (valgfritt)
  • 1 klype hvitløksk powder, eller mer etter smak (valgfritt)
  • 8 små sjampinjonger, delt i to
  • 8 skiver pepperoni, delt i to
  • 16 utkjernede svarte oliven, skåret i tynne strimler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Spray to bakeplater med matlagingsspray.
  2. 2Legg et ark med bakepapir på en arbeidsflate. Rull ut croissantdeigen og del den i 16 individuelle trekanter. Kutt hver trekant i to på langs, slik at du får 32 likebeinte trekanter. Legg trekantene på bakepapiret.
  3. 3Strø en liten stripe mozzarellaost langs den korteste kanten av hver trekant, slik at osten ikke når kantene. Topp mozzarellaosten med parmesanost og persilleflak.
  4. 4Rull den korte enden av hver trekant halvveis mot spissen, slik at det dannes en kant, og strø hvitløkspulver over deigen. Plasser en sopp-halvdel på halvparten av trekantene, midt mellom kanten og spissen, og en pepperoni-halvdel på samme sted på de resterende trekantene. Plasser 1 eller 2 olivenslivers mot kanten for å danne et "bånd" eller "belte" på hver "lue". Sett "lupene" på de forberedte bakeplatene.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne og sprø, ca. 5–7 minutter.