Dyp paibunn med Granny Smith eplepai

Dyp paibunn med Granny Smith eplepai

Lær hvordan du lager en deilig deep dish granny smith eplekake. Perfekt for høstkosen! En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 7 Granny Smith- epler
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 2 spiseskjeer smør, myknet
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje salt
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 2 (23 cm) frosne paibunner med dyp form

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 2Skrell, kjern ut og del eplene i to. Skjær dem i 1,5 cm tykke skiver, og skjær deretter skivene i 1,5 cm terninger. Bland sukker, smør, kanel, muskatnøtt og salt i en stor bolle; tilsett eplene og vend godt slik at de blir dekket. Tilsett mel og vend igjen for å fordele det jevnt.
  3. 3Hell eplefyllet i en paibunn. Rull ut den andre paibunnen, legg den over fyllet, og klem sammen kantene på paibunnen.
  4. 4Sett paien på et stekebrett og stek i den forvarmede ovnen til den er gyllenbrun, ca. 45 minutter.