Dyp paibunn med Granny Smith eplepai
Lær hvordan du lager en deilig deep dish granny smith eplekake. Perfekt for høstkosen! En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 7 Granny Smith- epler
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 2 spiseskjeer smør, myknet
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje salt
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 2 (23 cm) frosne paibunner med dyp form
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Skrell, kjern ut og del eplene i to. Skjær dem i 1,5 cm tykke skiver, og skjær deretter skivene i 1,5 cm terninger. Bland sukker, smør, kanel, muskatnøtt og salt i en stor bolle; tilsett eplene og vend godt slik at de blir dekket. Tilsett mel og vend igjen for å fordele det jevnt.
- 3Hell eplefyllet i en paibunn. Rull ut den andre paibunnen, legg den over fyllet, og klem sammen kantene på paibunnen.
- 4Sett paien på et stekebrett og stek i den forvarmede ovnen til den er gyllenbrun, ca. 45 minutter.