Potetsuppe
oppskrift på mashed-potato suppe - en kremet og varmende rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1 liten stilk selleri med blader, finhakket
- 1 gulrot, grovt revet
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 kopper kyllingkraft
- en knapp 1/4 teskje knust tørket rosmarin
- 2 1/2 kopper potetmos
- 1 teskje hvitvinseddik
- 1/3 kopp finhakket fersk persilleblader
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele koker du løk, selleri og gulrot i smør over moderat lav varme, mens du rører, til grønnsakene er møre. Rør inn buljongen og rosmarinen, og la blandingen koke opp. Visp inn potetene, litt etter litt, og la suppen koke opp under omrøring. Rør inn eddik, persille, salt og pepper etter smak.
- 2I en stor kjele koker du løk, selleri og gulrot i smør over moderat lav varme, mens du rører, til grønnsakene er møre. Rør inn buljongen og rosmarinen, og la blandingen koke opp. Visp inn potetene, litt etter litt, og la suppen koke opp under omrøring. Rør inn eddik, persille, salt og pepper etter smak.