WWII Havregryns- og sirupskaker

WWII Havregryns- og sirupskaker

Lær hvordan du lager deilige WWII-inspirerte havregryns- og melassekjeks. En enkel oppskrift på smakfulle og nostalgiske kjeks, perfekte til kaffe eller te.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 2 kopper havregryn
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1 kopp sukker
  • 3/4 kopp fettstoff
  • 2 egg, pisket
  • 5 spiseskjeer lys molasses
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
  • 1/2 kopp rosiner (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2I en stor bolle, rør sammen mel, havregryn, natron, bakepulver og salt.
  3. 3I en annen stor bolle, pisk sukker og smør eller fettstoff til det er glatt og kremaktig; bland inn piskede egg, sirup og vanilje. Bland gradvis inn de tørre ingrediensene. Rør inn valnøtter og rosiner. Sett deigen i teskjeer på ugreddede bakeplater.
  4. 4Stek i 10 til 12 minutter, eller til de er lett brune. La småkakene avkjøle på bakeplaten i 5 minutter før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt.