
WWII Havregryns- og sirupskaker
Lær hvordan du lager deilige WWII-inspirerte havregryns- og melassekjeks. En enkel oppskrift på smakfulle og nostalgiske kjeks, perfekte til kaffe eller te.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 2 kopper havregryn
- 1 teskje natron
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje salt
- 1 kopp sukker
- 3/4 kopp fettstoff
- 2 egg, pisket
- 5 spiseskjeer lys molasses
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
- 1/2 kopp rosiner (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2I en stor bolle, rør sammen mel, havregryn, natron, bakepulver og salt.
- 3I en annen stor bolle, pisk sukker og smør eller fettstoff til det er glatt og kremaktig; bland inn piskede egg, sirup og vanilje. Bland gradvis inn de tørre ingrediensene. Rør inn valnøtter og rosiner. Sett deigen i teskjeer på ugreddede bakeplater.
- 4Stek i 10 til 12 minutter, eller til de er lett brune. La småkakene avkjøle på bakeplaten i 5 minutter før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt.