Blomkål- og fetaomelett

Blomkål- og fetaomelett

en enkel oppskrift på blomkål og fetaomelett som er perfekt for en rask frokost eller lett lunsj. smakfull og næringsrik.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 5 store egg
  • 2. 2 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 1/2 middels hode blomkål, delt i 1-tommers brede buketter (3 kopper)
  • 4. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1/2 kopp smuldret fetaost (2 unser)
  • 6. 1/4 kopp flatbladpersille, godt pakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk eggene med 1/4 teskje salt. Varm opp oljen i en 25 cm tung, non-stick stekepanne over middels høy varme til den skinner, og stek deretter blomkålen til den er brunet og mør, ca. 5 til 9 minutter. Skru ned varmen til middels, tilsett hvitløk, 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper, og stek i 1 minutt. Hell eggene over blomkålen. Kok, løft på kantene for å la den ukokte eggeblandingen renne under, og rist forsiktig i pannen av og til for å løsne omeletten, til den er nesten stivnet, ca. 4 til 5 minutter. Skyv omeletten ut på et stort fat. Sett stekepannen over omeletten, og bruk grytehåndklær til å holde fatet og pannen sammen med et fast grep, og snu omeletten tilbake i pannen. Kok i 1 til 2 minutter. Skyv omeletten ut på fatet igjen og dryss over fetaost og persille.
  2. 22. Pisk eggene med 1/4 teskje salt.
  3. 33. Varm opp oljen i en 25 cm tung, non-stick stekepanne over middels høy varme til den skinner, og stek deretter blomkålen til den er brunet og mør, ca. 5 til 9 minutter.
  4. 44. Skru ned varmen til middels, tilsett hvitløk, 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper, og stek i 1 minutt.
  5. 55. Hell eggene over blomkålen. Kok, løft på kantene for å la den ukokte eggeblandingen renne under, og rist forsiktig i pannen av og til for å løsne omeletten, til den er nesten stivnet, ca. 4 til 5 minutter. Skyv omeletten ut på et stort fat. Sett stekepannen over omeletten, og bruk grytehåndklær til å holde fatet og pannen sammen med et fast grep, og snu omeletten tilbake i pannen. Kok i 1 til 2 minutter. Skyv omeletten ut på fatet igjen og dryss over fetaost og persille.