
Okselever Bourguignonne
Lær hvordan du lager en deilig beef liver bourguignonne, en klassisk rett med rik smak og mye næring. Perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 gode skiver av ung storfelever
- 2. Melet er krydret
- 3. 12 spiseskjeer smør
- 4. 6 skiver bacon eller salt svinekjøtt, i terninger
- 5. 4 mellomstore løk, skivet
- 6. Rødvin
- 7. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 8. 8 små brødkrutonger
- 9. Pynt: hakket persille og gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Vend inn leverbiter i krydret mel og stek dem i 6 spiseskjeer smør til de er pent brune på hver side, og fortsatt rå og saftige i midten. Ta leveren opp på en varm serveringsfat, dekk med et varmt fat og hold den varm. Stek hakket bacon eller svinekjøtt og løk i pannen der leveren ble kokt, og tilsett mer smør om nødvendig. Når det er kokt, tilsett akkurat nok rødvin til å dekke, og la det småkoke forsiktig i 5 minutter. I mellomtiden stek finhakket hvitløk i 5–6 spiseskjeer smør, tilsett krutonger og la det koke, og vend ofte, til de er pent brune og sprø. Når sausen har småkokt i 5 minutter, legg i leverbiter og la det koke til det er gjennomvarmt. Anrett leveren på et varmt fat, øs litt av sausen over, topp med krutonger og pynt med hakket persille og gressløk. Server med Poteter Anna og resten av sausen i en sausekanne. Drikk en god Burgund eller Pinot Noir til.
- 22. Vend inn leverbiter i krydret mel og stek dem i 6 spiseskjeer smør til de er pent brune på hver side, og fortsatt rå og saftige i midten. Ta leveren opp på et varmt serveringsfat, dekk med et varmt fat og hold den varm.
- 33. Stek hakket bacon eller svinekjøtt og løk i pannen der leveren ble kokt, og tilsett mer smør om nødvendig. Når det er kokt, tilsett akkurat nok rødvin til å dekke, og la det småkoke i 5 minutter.
- 44. I mellomtiden stek finhakket hvitløk i 5–6 spiseskjeer smør, tilsett krutonger og la det koke, og vend ofte, til de er pent brune og sprø.
- 55. Når sausen har småkokt i 5 minutter, legg i leverbiter og la det koke til det er gjennomvarmt. Anrett leveren på et varmt fat, øs litt av sausen over, topp med krutonger og pynt