Baklava

Baklava

oppskrift på baklava, en søt og smakfull tyrkisk dessert laget med filodeig, nøtter og honning. perfekt til fest eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund finhakkede valnøtter
  • 2. 1 spiseskje malt kanel
  • 3. 1 spiseskje malt nellik
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 1 1/2 kopper brødsmuler
  • 6. 25 ark filodeig
  • 7. 2 kopper usaltet smør, smeltet, pluss mer om nødvendig
  • 8. 10 til 12 hele nellikspiker
  • 9. 4 pund sukker
  • 10. 7 spiseskjeer honning
  • 11. 7 kopper vann
  • 12. 2 hele nellikspiker
  • 13. 1 spiseskje smør
  • 14. 1 (1 tommers) kanelstang
  • 15. 3 spiseskjeer sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 390 grader Fahrenheit, og reduser deretter varmen til 300 grader Fahrenheit før du legger i baklavaen.
  2. 22. Bland valnøtter, kanel, malt nellik, sukker og brødsmuler i en stor bolle.
  3. 33. Smør en bakeform med smør, og sørg for at den er lik størrelsen som paibladene. Kutt ut paibladene slik at de passer, om nødvendig.
  4. 44. Pensle ett lag med paiblad med smør og legg det i bunnen av formen. Gjenta dette til du har et lag på omtrent 5 eller 6 blader. Dekk med noe av nøttefyllet. Legg to nye smurte paiblad oppå og dekk med mer nøttefyll. Fortsett lagene til all fyllet er brukt opp. Bruk de siste 4 eller 5 paibladene som topplag.
  5. 55. Bruk en liten skarp kniv til å skjære et diamantmønster i baklavaen, og skjær gjennom lagene ned til bunnen av formen. Stikk hele nellikspiker i toppen av baklavaen.
  6. 66. Stek midt i den forvarmede ovnen i 1 ½ time. For ovner med vifte kan det være nødvendig å dekke baklavaen med aluminiumsfolie for å forhindre at den blir for mørk.
  7. 77. Når den er gjennomstekt, ta den ut og avkjøl til romtemperatur.
  8. 88. For å lage sirupen:
  9. 99. Ha sukker, honning, vann, nellik, smør og kanel i en kjele, og rør sammen. Kok opp i 7 til 10 minutter, og fjern deretter nellik og kanel med en hullsleiv. Tilsett sitronsaft.
  10. 1010. Hell den kokende sirupen over baklavaen når den er romtemperert. La den avkjøle til den er håndvarm, og server.