
Baklava
oppskrift på baklava, en søt og smakfull tyrkisk dessert laget med filodeig, nøtter og honning. perfekt til fest eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund finhakkede valnøtter
- 2. 1 spiseskje malt kanel
- 3. 1 spiseskje malt nellik
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 1 1/2 kopper brødsmuler
- 6. 25 ark filodeig
- 7. 2 kopper usaltet smør, smeltet, pluss mer om nødvendig
- 8. 10 til 12 hele nellikspiker
- 9. 4 pund sukker
- 10. 7 spiseskjeer honning
- 11. 7 kopper vann
- 12. 2 hele nellikspiker
- 13. 1 spiseskje smør
- 14. 1 (1 tommers) kanelstang
- 15. 3 spiseskjeer sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 390 grader Fahrenheit, og reduser deretter varmen til 300 grader Fahrenheit før du legger i baklavaen.
- 22. Bland valnøtter, kanel, malt nellik, sukker og brødsmuler i en stor bolle.
- 33. Smør en bakeform med smør, og sørg for at den er lik størrelsen som paibladene. Kutt ut paibladene slik at de passer, om nødvendig.
- 44. Pensle ett lag med paiblad med smør og legg det i bunnen av formen. Gjenta dette til du har et lag på omtrent 5 eller 6 blader. Dekk med noe av nøttefyllet. Legg to nye smurte paiblad oppå og dekk med mer nøttefyll. Fortsett lagene til all fyllet er brukt opp. Bruk de siste 4 eller 5 paibladene som topplag.
- 55. Bruk en liten skarp kniv til å skjære et diamantmønster i baklavaen, og skjær gjennom lagene ned til bunnen av formen. Stikk hele nellikspiker i toppen av baklavaen.
- 66. Stek midt i den forvarmede ovnen i 1 ½ time. For ovner med vifte kan det være nødvendig å dekke baklavaen med aluminiumsfolie for å forhindre at den blir for mørk.
- 77. Når den er gjennomstekt, ta den ut og avkjøl til romtemperatur.
- 88. For å lage sirupen:
- 99. Ha sukker, honning, vann, nellik, smør og kanel i en kjele, og rør sammen. Kok opp i 7 til 10 minutter, og fjern deretter nellik og kanel med en hullsleiv. Tilsett sitronsaft.
- 1010. Hell den kokende sirupen over baklavaen når den er romtemperert. La den avkjøle til den er håndvarm, og server.