Dampede kamskjell med fennikel og krydret italiensk pølse
oppskrift på saftige dampede kamskjell med aromatisk fennikel og krydret italiensk pølse, perfekt som forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
- 1 kopp hakket løk
- 2 kopper hakket fennikel
- 1 teskje fennikelfrø, knust
- 1/2 pund krydret italiensk pølse, uten skinn
- 1 spiseskje hakket fersk oregano
- 1 boks (14,5 unser) hakkede tomater i juice
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 900 gram Manila- eller kamskjell, vasket
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk, hakket fennikel og fennelfrø; sauté til grønnsakene begynner å mykne, ca. 5 minutter. Tilsett pølse og kok til den er godt brunet, og del opp klumper med baksiden av en skje mens du rører ofte, ca. 5 minutter. Rør inn oregano, tomater med juice og vin; øk varmen og kok opp. Tilsett muslinger, dekk til pannen, og kok til muslingene åpner seg (kast eventuelle muslinger som ikke åpner seg), ca. 5 minutter. Fordel i serveringsskåler; dryss over hakket persille og server.