Dampede kamskjell med fennikel og krydret italiensk pølse

Dampede kamskjell med fennikel og krydret italiensk pølse

oppskrift på saftige dampede kamskjell med aromatisk fennikel og krydret italiensk pølse, perfekt som forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
  • 1 kopp hakket løk
  • 2 kopper hakket fennikel
  • 1 teskje fennikelfrø, knust
  • 1/2 pund krydret italiensk pølse, uten skinn
  • 1 spiseskje hakket fersk oregano
  • 1 boks (14,5 unser) hakkede tomater i juice
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 900 gram Manila- eller kamskjell, vasket
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk, hakket fennikel og fennelfrø; sauté til grønnsakene begynner å mykne, ca. 5 minutter. Tilsett pølse og kok til den er godt brunet, og del opp klumper med baksiden av en skje mens du rører ofte, ca. 5 minutter. Rør inn oregano, tomater med juice og vin; øk varmen og kok opp. Tilsett muslinger, dekk til pannen, og kok til muslingene åpner seg (kast eventuelle muslinger som ikke åpner seg), ca. 5 minutter. Fordel i serveringsskåler; dryss over hakket persille og server.