Grillede grønne bønner med baconvinaigrette

Grillede grønne bønner med baconvinaigrette

oppskrift på grillede grønne bønner med sprø bacon vinaigrette, perfekt som forrett eller tilbehør på sommeren

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 pund grønne bønner, trimmed
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1/2 middels rød løk, skivet (ca. 2/3 kopp)
  • 5. 2 skiver bacon
  • 6. 1 spiseskje grovkornet sennep
  • 7. 1 spiseskje hvitvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grillen over middels høy varme. Legg to ark aluminiumsfolie, ca. 35 cm lange, oppå hverandre, og krøll kantene sammen og løft dem litt opp slik at det ligner en kantet bakeplate. Legg bønnene i midten og vend dem med 1 spiseskje olje, 1/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
  2. 22. Plasser den aluminiumsfolie-bakte platen på grillen og tilsett 2 spiseskjeer vann. Grill bønnene, vend dem med lange tanger av og til, til de er lett forkullede og myke, ca. 10 minutter. Tilsett løkene og ytterligere 2 spiseskjeer vann, og fortsett å grille til både bønnene og løkene er møre, ytterligere 6–7 minutter.
  3. 33. Mens bønnene griller, kok bacon i en liten stekepanne over middels varme til det er sprøtt; overfør til en tallerken med papirhåndkle for å renne av. Hell av baconfettet, men la det være igjen omtrent en spiseskje i pannen. Fjern pannen fra varmen og rør umiddelbart inn sennep, eddik og resten av oljen til det er godt blandet.
  4. 44. Overfør bønnene og løkene til en bolle og tilsett vinaigretten fra pannen. Vend godt, strø baconet over, og server.