Svart, hvitt og kaffebaserte sundaeer
oppskrift på black, white, og coffee sundaes - perfekt for dessert eller en søt avslutning på dagen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp honning
- 2. 1/4 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 3. 1/4 kopp vann
- 4. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 1 kopp valnøtter, ristet og kuttet i 1/2-tommers biter
- 6. 1 kopp frosne, usøtede bringebær, tint
- 7. 1/3 kopp vann
- 8. 2 spiseskjeer sukker
- 9. 1 teskje maisstivelse
- 10. 2 spiseskjeer bringebærsyltetøy uten frø
- 11. 2 spiseskjeer framboise eau-de-vie (klar bringebærlikør) eller brandy
- 12. 1/2 kopp melk og fløte (half and half)
- 13. 170 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, finhakket
- 14. 1 pint sjokoladeis
- 15. 1 pint vaniljeis
- 16. 1 pint kaffis
- 17. Friske bringebær (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. For valnøttsaus: Kok opp honning, sukker og 1/4 kopp vann i en tung liten kjele over middels varme, rør til sukkeret er oppløst. La det koke i ett minutt. Ta av varmen. Bland inn vaniljeekstrakt, deretter valnøtter. Overfør sausen til en liten skål. Dekk til og avkjøl.
- 22. For valnøttsaus: Kok opp honning, sukker og 1/4 kopp vann i en tung liten kjele over middels varme, rør til sukkeret er oppløst. La det koke i ett minutt. Ta av varmen. Bland inn vaniljeekstrakt, deretter valnøtter. Overfør sausen til en liten skål. Dekk til og avkjøl.
- 33. For bringebærsirup: Legg frosne bringebær i en liten skål. Rør sammen 1/3 kopp vann, sukker og maisstivelse i en tung liten kjele til maisstivelsen er oppløst. Bland inn syltetøy. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å koke og tykne litt, ca. 1 minutt. Hell den varme blandingen over de frosne bringebærene; rør inn framboise. Dekk til og avkjøl.
- 44. Legg frosne bringebær i en liten skål. Rør sammen 1/3 kopp vann, sukker og maisstivelse i en tung liten kjele til maisstivelsen er oppløst. Bland inn syltetøy. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å koke og tykne litt, ca. 1 minutt. Hell den varme blandingen over de frosne bringebærene; rør inn framboise. Dekk til og avkjøl.
- 55. For sjokoladesaus: Kok opp fløte og melk i en tung liten kjele. Ta av varmen. Tilsett sjokolade; rør til glatt. (Sausene kan lages 2 dager i forveien; oppbevar valnøtt- og bringebærsaucer kaldt. Dekk til sjokoladesausen og avkjøl. Før servering, varm opp sjokoladesausen forsiktig over lav varme, rør ofte.)
- 66. For sjokoladesaus: Kok opp fløte og melk i en tung liten kjele. Ta av varmen. Tilsett sjokolade; rør til glatt. (Sausene kan lages 2 dager i forveien; oppbevar valnøtt- og bringebærsaucer kaldt. Dekk til sjokoladesausen og avkjøl. Før servering, varm opp sjokoladesausen forsiktig over lav varme, rør ofte.)
- 77. Plasser 1 kule iskrem av hver sort i hver av 6 sundae-glas. Skje valnøttsaus over sjokoladeisen, bringebærsirup over vaniljeisen og sjokoladesaus over kaffeglassen. Pynt med friske bringebær, hvis ønskelig, og server.
- 88. Plasser 1 kule iskrem av hver sort i hver av 6 sundae-glas. Skje valnøttsaus over sjokoladeisen, bringebærsirup over vaniljeisen og sjokoladesaus over kaffeglassen. Pynt med friske bringebær, hvis ønskelig, og server.