
Fersk mais sautert med tomater, squash og stekt okra
en smakfull oppskrift på sautert mais med friske tomater, squash og sprø stekt okra, perfekt som lett og sunn hovedrett eller sidesrett for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp gult maismel
- 2. 1/4 teskje (eller mer) cayennepepper
- 3. 12 okrapodder, kuttet på tvers i 1,5 cm biter
- 4. 6 spiseskjeer olivenolje, delt
- 5. 2 kopper ferske maiskjerner (hentet fra ca. 3 maiskolber)
- 6. 6 babygrønne pattypansquash, hver delt i 6 biter
- 7. 2 hvitløksfedd, hakket
- 8. 1 pose (340 g) cherrytomater, delt i to (2 kopper)
- 9. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 10. 2 grønne løk, hakket
Fremgangsmåte
- 11. Bland maismel og 1/4 teskje cayenne i en liten bolle. Tilsett okra og vend forsiktig slik at det dekker. Hell okraen i en sil og rist av overflødig maismel. Varm opp 4 spiseskjeer olje i en tung, stor stekepanne over middels varme. Tilsett okra og stek under omrøring til belegget er gyllent, ca. 6 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør okraen til papirhåndklær for å renne av. Strø over salt og pepper. Tørk ut pannen. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i samme panne over middels varme. Tilsett mais, squash og hvitløk; stek i 2 minutter. Tilsett tomater; dekk til og kok til squashen er sprøtt- møre, ca. 5 minutter. Bland inn okra, koriander og grønn løk. Ta av varmen. Krydre etter smak med salt, pepper og mer cayenne hvis ønskelig.