
Ristet mais- og agurksalat med tomater
oppskrift på en frisk og smakfull røstet mais- og agurksalat med tomater. perfekt som forrett eller som tilbehør til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 øremais, skrellet
- 2. 1 spiseskje pluss 1/2 teskje olivenolje, delt
- 3. 1 kopp engelsk agurk, uten frø og i terninger
- 4. 1 kopp druetomater, delt i to
- 5. 1/4 kopp finhakket rødløk
- 6. 1 1/2 teskje rødvinseddik
- 7. 3/4 teskje røkt paprika
- 8. Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Du varmer opp en grillpanne eller utendørsgrill til middels varme. For å riste maisen, gni de skrelte maiskolbene med 1/2 teskje olivenolje, og sett til side resten av oljen til å dressere salaten. Legg maisen på grillen og kok, snu ofte, til maisen er lett brent og fortsatt sprø, ca. 8 til 10 minutter. Ta den av varmen og avkjøl kort.
- 2Skjær av kornene fra maiskolben og legg dem i en stor bolle. (To maiskolber gir omtrent 1 1/2 til 2 kopper korn.) Tilsett agurk, tomater, rødløk, resten av olivenoljen, rødvinseddik, røkt paprika, salt og pepper etter smak. Vend godt for å blande.