Oyster-maisfritter med tre-vinagre-emulsjon

Oyster-maisfritter med tre-vinagre-emulsjon

Lær å lage deilige oyster-corn fritters med tre unike eddikemulsjoner. Perfekt for forrett eller spesielle anledninger. Enkel og smakfull oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 egg, atskilt
  • 2. 2 kopper polenta
  • 3. 2 kopper 2-prosent melk
  • 4. 1/2 kopp rapsolje
  • 5. 2 kopper fersk mais
  • 6. 1 bunt skivede vårløkgrønne
  • 7. 2 finhakkede serranoskruer
  • 8. 1 spiseskje brunt sukker
  • 9. 1/2 spiseskje salt
  • 10. 1/2 spiseskje svart pepper
  • 11. 12 store, skrelte østers (Bluepoints eller portugisiske)
  • 12. 1/2 kopp hvetemel
  • 13. Rapsolje til frityrsteking ved 175°C (350 grader Fahrenheit)
  • 14. Salt til krydring
  • 15. 1 kopp balsamicoeddik
  • 16. 1 kopp risvineddik
  • 17. 1/2 kopp kinesisk eddik
  • 18. 1 spiseskje finhakkede sjalottløk
  • 19. 1 kopp rapsolje
  • 20. 2 kopper ruccola, chiffonade
  • 21. Salt og svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk eggehvitene til stive topper. I en stor rustfri bolle, bland polenta, melk, olje og eggeplommer. Vend inn eggehvitene og maisen. Tilsett vårløk, chili, sukker, salt og pepper. Skal ha en konsistens som tykk pannekakerøre. Lett dekk østersene med mel. Dypp østersene i røren og fritér i dyp olje i 3 til 4 minutter, til fritterne er gyldne, brune og deilige. Krydre fritterne umiddelbart etter steking. Plasser en liten haug med salat midt på en hvit tallerken og omgi den med fritter. Drypp tallerkenen med emuljsaus.
  2. 22. Bland alle tre eddiktypene og reduser i en rustfri panne på lav varme. Reduser med 80 prosent til du oppnår en sirupaktig konsistens. Legg sjalottløk, sirup, salt og pepper i en blenderkopp. Kjør på høy hastighet mens du heller i oljen. Sjekk smak og krydder.