Gorgonzola- og druesalat

Gorgonzola- og druesalat

oppskriften på gorgonzola og druesalat er enkel å lage og perfekt for sommermåltidet. oppdag hvordan du lager en deilig salat med ost og frukt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp lagret rødvinseddik
  • 2. 1/2 kopp fersk sitronsaft
  • 3. 1 1/2 teskje sukker
  • 4. 1 spiseskje salt
  • 5. 5 fedd hvitløk
  • 6. 1 1/2 små sjalottløk, finhakket
  • 7. 2 1/2 kopper ekstra jomfru olivenolje
  • 8. 1 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 9. 20 fedd hvitløk
  • 10. 1 1/2 kopper vann
  • 11. 1/4 kopp sukker
  • 12. 2 kopper uten kjerner av grønne og røde druer, delt i to
  • 13. 1 kopp Gorgonzola, smuldret
  • 14. 3 hoder friséesalat eller annen kraftig grønn salat

Fremgangsmåte

  1. 11. Dressing: Legg rødvinseddik, sitronsaft, sukker, salt og hvitløksfedd i en blender og puls på høy hastighet. Tilsett sjalottløk og hell sakte i extra virgin olivenolje mens blenderen går på høy hastighet. Avslutt med å krydre med svart pepper, og la dressingen stå i kjøleskapet i 24 timer før bruk.
  2. 22. For den kandiserte hvitløken: Smør et stekebrett med olje for den ferdige hvitløken. Legg hvitløken og vann i en stor stekepanne over middels til høy varme. Kok opp hvitløksfeddene til de er gjennomkokte, men fortsatt faste å ta på, og beholder formen. Dette tar omtrent 8 minutter. På dette tidspunktet bør vannet være nesten helt fordampet eller i ferd med å forsvinne. Tilsett sukkeret sammen med hvitløksfeddene og fortsett å koke over middels varme, mens du rører av og til. Etter et par minutter vil sukkeret begynne å karamellisere. Det er viktig at hvitløken røres konstant slik at de blir jevnt dekket av det karamelliserte sukkeret. Fortsett å karamellisere hvitløken til den er gyllen til mørk gyllenbrun. Denne prosessen skjer veldig raskt, så vær oppmerksom. Hell hvitløken ut på det smurte stekebrettet og la den avkjøle.
  3. 33. For salaten: Legg druer, Gorgonzola og den kandiserte hvitløken i en stor blandingsbolle. Tilsett 3/4 kopp dressing. Du bør ha nok dressing i bollen til å mette osten og druene godt. Tilsett salatbladene og vend salaten. Smak til med krydder.