
Gorgonzola- og druesalat
oppskriften på gorgonzola og druesalat er enkel å lage og perfekt for sommermåltidet. oppdag hvordan du lager en deilig salat med ost og frukt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp lagret rødvinseddik
- 2. 1/2 kopp fersk sitronsaft
- 3. 1 1/2 teskje sukker
- 4. 1 spiseskje salt
- 5. 5 fedd hvitløk
- 6. 1 1/2 små sjalottløk, finhakket
- 7. 2 1/2 kopper ekstra jomfru olivenolje
- 8. 1 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 9. 20 fedd hvitløk
- 10. 1 1/2 kopper vann
- 11. 1/4 kopp sukker
- 12. 2 kopper uten kjerner av grønne og røde druer, delt i to
- 13. 1 kopp Gorgonzola, smuldret
- 14. 3 hoder friséesalat eller annen kraftig grønn salat
Fremgangsmåte
- 11. Dressing: Legg rødvinseddik, sitronsaft, sukker, salt og hvitløksfedd i en blender og puls på høy hastighet. Tilsett sjalottløk og hell sakte i extra virgin olivenolje mens blenderen går på høy hastighet. Avslutt med å krydre med svart pepper, og la dressingen stå i kjøleskapet i 24 timer før bruk.
- 22. For den kandiserte hvitløken: Smør et stekebrett med olje for den ferdige hvitløken. Legg hvitløken og vann i en stor stekepanne over middels til høy varme. Kok opp hvitløksfeddene til de er gjennomkokte, men fortsatt faste å ta på, og beholder formen. Dette tar omtrent 8 minutter. På dette tidspunktet bør vannet være nesten helt fordampet eller i ferd med å forsvinne. Tilsett sukkeret sammen med hvitløksfeddene og fortsett å koke over middels varme, mens du rører av og til. Etter et par minutter vil sukkeret begynne å karamellisere. Det er viktig at hvitløken røres konstant slik at de blir jevnt dekket av det karamelliserte sukkeret. Fortsett å karamellisere hvitløken til den er gyllen til mørk gyllenbrun. Denne prosessen skjer veldig raskt, så vær oppmerksom. Hell hvitløken ut på det smurte stekebrettet og la den avkjøle.
- 33. For salaten: Legg druer, Gorgonzola og den kandiserte hvitløken i en stor blandingsbolle. Tilsett 3/4 kopp dressing. Du bør ha nok dressing i bollen til å mette osten og druene godt. Tilsett salatbladene og vend salaten. Smak til med krydder.