
Spagettitårn
lær hvordan du lager en deilig spaghetti torte med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 pund ukokt spaghetti
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- 1/2 kopp ricottaost
- 1 spiseskje italiensk krydder
- 4 eggehviter
- 1/4 kopp hakket fersk basilikum
- 2 tomater, hakket
- 4 skiver provolonost, delt i fire
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Spray en 23x8 cm springform med matlagingsspray.
- 2Kok spaghetti etter pakkens anvisninger. Skyll med kaldt vann og la renne av.
- 3Mens spaghetti koker, bland Parmesanost, ricottaost, italiensk krydder og eggehviter i en stor bolle. Vend inn den kokte spaghetti for å dekke.
- 4Trykk halvparten av spaghetti-blandingen i bunnen av den forberedte formen. Strø over halvparten av basilikumen, og topp med halvparten av tomatene og halvparten av provolonosten. Trykk resten av spaghetti-blandingen i formen, strø over resten av basilikumen, og topp med resten av tomatene. Legg resten av provolonosten over toppen.
- 5Stek i 30 minutter. La stå i ca. 15 minutter, fjern sidene av formen, og overfør til et serveringsfat. Skjær i båter og server.