
Dobbelbakte poteter
Lær hvordan du lager deilige twice-baked poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask, enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 store bakepoteter
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 1/2 spiseskje melk
- 1 1/2 spiseskje smør
- 1 kopp rømme
- 140 gram skarp Cheddar-ost, revet (omtrent 1 1/4 kopp)
- 1/2 spiseskje hvitløkssalt
- Salt og pepper
- 3 skiver bacon, kokt og smuldret
- 1/4 kopp finhakket grønn løk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Vask potetene og stikk hull i dem med en gaffel. Gni potetene inn med olivenolje og legg dem på en langpanne med høye kanter eller et stort stekebrett. Stek potetene i 45 minutter til en time, eller til de er ferdige. Ta potetene ut av ovnen og del dem i to på langs. Sett til side.
- 4Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius.
- 5Når potetene er avkjølt nok til å håndtere, skrap ut innmaten i en stor elektrisk mikserbolle. Tilsett melk, smør, rømme, ost, hvitløk, salt, og pepper etter smak. Bland til det er kremete. Fordel fyllet jevnt og legg det tilbake i potetskallene. Sett potetene tilbake i ovnen i 15 minutter. Ta dem ut og pynt med bacon og grønn løk.