Dobbelbakte poteter

Dobbelbakte poteter

Lær hvordan du lager deilige twice-baked poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask, enkel og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 store bakepoteter
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 1/2 spiseskje melk
  • 1 1/2 spiseskje smør
  • 1 kopp rømme
  • 140 gram skarp Cheddar-ost, revet (omtrent 1 1/4 kopp)
  • 1/2 spiseskje hvitløkssalt
  • Salt og pepper
  • 3 skiver bacon, kokt og smuldret
  • 1/4 kopp finhakket grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Vask potetene og stikk hull i dem med en gaffel. Gni potetene inn med olivenolje og legg dem på en langpanne med høye kanter eller et stort stekebrett. Stek potetene i 45 minutter til en time, eller til de er ferdige. Ta potetene ut av ovnen og del dem i to på langs. Sett til side.
  4. 4Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius.
  5. 5Når potetene er avkjølt nok til å håndtere, skrap ut innmaten i en stor elektrisk mikserbolle. Tilsett melk, smør, rømme, ost, hvitløk, salt, og pepper etter smak. Bland til det er kremete. Fordel fyllet jevnt og legg det tilbake i potetskallene. Sett potetene tilbake i ovnen i 15 minutter. Ta dem ut og pynt med bacon og grønn løk.