
Laks på to måter med kaperssaus
oppskrift på to deilige måter å tilberede laks med kaperssaus, perfekt for en smakfull middag. enkel og rask å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 skinnfileter av laks (ca. 170 gram hver)
- 2. Salt og nykvernet svart pepper
- 3. 1/2 kopp panko-rasp
- 4. 2 ss finhakket fersk persille
- 5. 1 ss hakket fersk dill
- 6. 1 ss finhakket hvitløk
- 7. 3 ss olivenolje
- 8. 2 ss olivenolje
- 9. 1 potet, skrelt og kuttet i små terninger
- 10. 1 løk, hakket
- 11. 1 rød paprika, hakket
- 12. 113 gram røkt laks, skåret i biter
- 13. 2 ss kapers
- 14. Salt og nykvernet svart pepper
- 15. 2 tykke skiver pumpernickelbrød, kuttet i terninger
- 16. 3 ss olivenolje
- 17. 1 ss rødvinseddik
- 18. 1/2 ts Dijon-sennep
- 19. 1 liten sjalottløk, finhakket
- 20. 1/2 ts salt
- 21. En god klype nykvernet svart pepper
- 22. 1 liten agurk, skrelt og kuttet i terninger
- 23. 2 tomater, kuttet i terninger
- 24. 1/2 rød løk, tynnsnittet
- 25. 1 ss hakket fersk dill
- 26. 2 ss olivenolje
- 27. 1 sjalottløk, finhakket
- 28. 4 ss usaltet smør (ca. 1/2 blokk), skåret i terninger
- 29. 1 ss kapers
- 30. 1 ss hakket fersk dill
- 31. 1/2 sitron
- 32. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Til laksen: Krydre laksefiletene med salt og pepper. I en bolle blander du sammen panko, persille, dill, hvitløk og 1 spiseskje av oljen til pankoen er jevnt dekket. Vend laksefiletene i panko-blandingen og la dem hvile i noen minutter slik at skorpen fester seg.
- 33. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene med olje i en ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Legg i laksen og stek til brødsmulene er gylne, ca. 2–3 minutter på hver side. Sett pannen i ovnen og stek i 5 minutter. Hold laksen varm.
- 44. Til lakshasjen: Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett potetene og stek, rør av og til, til de begynner å bli brune, ca. 4–5 minutter. Tilsett løk og paprika, og stek til potetene er gjennomstekte og paprikaen er myk, ytterligere 10 minutter. Slå av varmen og rør inn laksen og kapers. Krydre med salt og pepper. Hold lakshasjen varm.
- 55. For salaten: Vend brødterningene med 1 spiseskje av oljen på et bakepapirkledd stekebrett. Spre brødet i ett lag og rist det i ovnen, rør en eller to ganger underveis, til det er sprøtt, men ikke for hardt, ca. 8–10 minutter.
- 66. I en stor bolle visper du sammen eddik, sennep, sjalottløk, de resterende 2 spiseskjeene med olje, salt og pepper. Tilsett agurk, tomater, løk og dill, og vend godt slik at alt blir dekket av dressingen. Rør inn det ristet brødet.
- 77. Til sausen: Varm opp oljen i en liten stekepanne over lav varme. Tilsett sjalottløk og stek til den er myk, ca. 2 minutter. Slå av varmen og visp inn smøret, en bit av gangen. Rør inn kapers og dill. Press sitronsaft over og krydre med salt og pepper.
- 88. Anretting: Fordel lakshasjen på 4 tallerkener og legg en laksefilet på hver. Skje sausen over laksen. Fordel salaten på sidene av tallerkenen, ved siden av laksen.