
Grønne bønner med svartnet salvie og hasselnøtter
oppskrift på grønne bønner med svart sage og hasselnøtter, perfekt for en smakfull forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/2 kopp fersk salvie, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 900 gram grønne bønner, trimmed
- 1/2 teskje salt
- 1/4 kopp hasselnøtter, hakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Varm smør og olje, og kok salvie til den begynner å bli svart, i 1 til 2 minutter. Tilsett hvitløk og kok til den er gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett bønner og salt; vend godt slik at det dekker. Tilsett forsiktig 1 kopp vann. Damp til bønnene er møre og mesteparten av vannet har fordampet, i 3 til 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Strø over hasselnøtter og server.
- 2Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Varm smør og olje, og kok salvie til den begynner å bli svart, i 1 til 2 minutter. Tilsett hvitløk og kok til den er gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett bønner og salt; vend godt slik at det dekker. Tilsett forsiktig 1 kopp vann. Damp til bønnene er møre og mesteparten av vannet har fordampet, i 3 til 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Strø over hasselnøtter og server.