Grønne bønner med svartnet salvie og hasselnøtter

Grønne bønner med svartnet salvie og hasselnøtter

oppskrift på grønne bønner med svart sage og hasselnøtter, perfekt for en smakfull forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/2 kopp fersk salvie, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 900 gram grønne bønner, trimmed
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 kopp hasselnøtter, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Varm smør og olje, og kok salvie til den begynner å bli svart, i 1 til 2 minutter. Tilsett hvitløk og kok til den er gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett bønner og salt; vend godt slik at det dekker. Tilsett forsiktig 1 kopp vann. Damp til bønnene er møre og mesteparten av vannet har fordampet, i 3 til 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Strø over hasselnøtter og server.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Varm smør og olje, og kok salvie til den begynner å bli svart, i 1 til 2 minutter. Tilsett hvitløk og kok til den er gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett bønner og salt; vend godt slik at det dekker. Tilsett forsiktig 1 kopp vann. Damp til bønnene er møre og mesteparten av vannet har fordampet, i 3 til 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Strø over hasselnøtter og server.