Grillet squash- og bønnesalat

Grillet squash- og bønnesalat

Lær hvordan du lager en smakfull grillet zucchini og bønnesalat. Perfekt som forrett eller lett måltid på varme sommerdager. Enkelt og sunt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer fersk limesaft, fra omtrent 1 lime
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1/4 kopp olivenolje, pluss litt til pensling
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp finhakket rødløk
  • 1/4 kopp hakket frisk koriander
  • 2 serranoskiver, uten stilk og frø, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 (425 g) boks hvite kidneybønner, skylt og avrent
  • 1 (425 g) boks røde kidneybønner, skylt og avrent
  • 3 zucchini, skåret på langs i 1/2-tommers tykke skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forbered en grill eller en grillpanne til middels høy varme.
  3. 3I en middels stor glassbolle, visp sammen limesaft, eddik og olje til det blir litt tykkere. Krydre med salt og pepper. Tilsett rødløk, koriander, serranoskiver og hvitløk, og vend forsiktig slik at grønnsakene blir dekket av dressingen.
  4. 4Tilsett bønnene og rør om for å blande. Krydre med salt og pepper.
  5. 5Pensle zucchiniene på begge sider med olivenolje. Strø over salt og pepper. Grill zucchiniene på en lett oljet grillrist til de er møre, og snu dem en gang, ca. 4 minutter på hver side.
  6. 6Skjær zucchiniene på tvers i 2,5 cm store biter.
  7. 7Tilsett zucchinibitene i bollen med dressingen og bønnene. Vend forsiktig slik at alt blandes.
  8. 8Server umiddelbart.