
Mozzarella, Greens og Hvitløk Bruschetta
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull bruschetta med mozzarella, greener og hvitløk. Perfekt som forrett eller lett snack for sommermåneder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund ruccola, spinat eller escarole
- 6 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/2 teskje grovt salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 kopp grovhakket mozzarellaost
- et 24 tommer langt brød av sprøtt italiensk eller fransk brød
- 1 hvitløksfedd
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Kast de grove stilkene fra grønnføttene og vask bladene grundig. Hakk grønnføttene grovt (det skal bli omtrent 6 kopper). I en stor, tykk stekepanne, kok hvitløkpasta i olje over moderat lav varme under omrøring i 1 minutt. Tilsett grønnføttene, salt og pepper etter smak, og sautér over moderat høy varme, under omrøring, til de er visne og møre, ca. 3 minutter. Hell av overflødig væske. Overfør grønnføttene til en bolle og la dem avkjøle til romtemperatur. Rør inn mozzarella og legg omtrent 1 spiseskje på den oljede siden av hver ristet brødskive.
- 2Kast de grove stilkene fra grønnføttene og vask bladene grundig. Hakk grønnføttene grovt (det skal bli omtrent 6 kopper).
- 3I en stor, tykk stekepanne, kok hvitløkpasta i olje over moderat lav varme under omrøring i 1 minutt. Tilsett grønnføttene, salt og pepper etter smak, og sautér over moderat høy varme, under omrøring, til de er visne og møre, ca. 3 minutter. Hell av overflødig væske. Overfør grønnføttene til en bolle og la dem avkjøle til romtemperatur. Rør inn mozzarella og legg omtrent 1 spiseskje på den oljede siden av hver ristet brødskive.
- 4For å lage ristet brød: Forvarm grill eller ovnens grillelement. Med en serrert kniv, skjær brødet på tvers i skiver som er ca. 1/2 tomme tykke. Grill skivene på en rist plassert ca. 10 cm over glødende kull i 1 til 1 1/2 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprø på utsiden, men fortsatt myke innvendig. Alternativt kan skivene grilles i porsjoner under grillelementet, ca. 10 cm fra varmekilden, i 1 til 1 1/2 minutter, eller til de er gylne. Gni ristet brød med hvitløk på den ene siden, og pensle lett med olje på samme side. Ristet brød kan lages en uke i forveien og oppbevares i en lufttett beholder. Gir omtrent 45 ristet brød.
- 5Forvarm grill eller ovnens grillelement.
- 6Med en serrert kniv, skjær brødet på tvers i skiver som er ca. 1/2 tomme tykke. Grill skivene på en rist plassert ca. 10 cm over glødende kull i 1 til 1 1/2 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprø på utsiden, men fortsatt myke innvendig. Alternativt kan skivene grilles i porsjoner under grillelementet, ca. 10 cm fra varmekilden, i 1 til 1 1/2 minutter, eller til de er gylne. Gni ristet brød med hvitløk på den ene siden, og pensle lett med olje på samme side. Ristet brød kan lages en uke i forveien og oppbevares i en lufttett beholder. Gir omtrent 45 ristet brød.