Mozzarella, Greens og Hvitløk Bruschetta

Mozzarella, Greens og Hvitløk Bruschetta

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull bruschetta med mozzarella, greener og hvitløk. Perfekt som forrett eller lett snack for sommermåneder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/4 pund ruccola, spinat eller escarole
  • 6 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/2 teskje grovt salt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp grovhakket mozzarellaost
  • et 24 tommer langt brød av sprøtt italiensk eller fransk brød
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Kast de grove stilkene fra grønnføttene og vask bladene grundig. Hakk grønnføttene grovt (det skal bli omtrent 6 kopper). I en stor, tykk stekepanne, kok hvitløkpasta i olje over moderat lav varme under omrøring i 1 minutt. Tilsett grønnføttene, salt og pepper etter smak, og sautér over moderat høy varme, under omrøring, til de er visne og møre, ca. 3 minutter. Hell av overflødig væske. Overfør grønnføttene til en bolle og la dem avkjøle til romtemperatur. Rør inn mozzarella og legg omtrent 1 spiseskje på den oljede siden av hver ristet brødskive.
  2. 2Kast de grove stilkene fra grønnføttene og vask bladene grundig. Hakk grønnføttene grovt (det skal bli omtrent 6 kopper).
  3. 3I en stor, tykk stekepanne, kok hvitløkpasta i olje over moderat lav varme under omrøring i 1 minutt. Tilsett grønnføttene, salt og pepper etter smak, og sautér over moderat høy varme, under omrøring, til de er visne og møre, ca. 3 minutter. Hell av overflødig væske. Overfør grønnføttene til en bolle og la dem avkjøle til romtemperatur. Rør inn mozzarella og legg omtrent 1 spiseskje på den oljede siden av hver ristet brødskive.
  4. 4For å lage ristet brød: Forvarm grill eller ovnens grillelement. Med en serrert kniv, skjær brødet på tvers i skiver som er ca. 1/2 tomme tykke. Grill skivene på en rist plassert ca. 10 cm over glødende kull i 1 til 1 1/2 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprø på utsiden, men fortsatt myke innvendig. Alternativt kan skivene grilles i porsjoner under grillelementet, ca. 10 cm fra varmekilden, i 1 til 1 1/2 minutter, eller til de er gylne. Gni ristet brød med hvitløk på den ene siden, og pensle lett med olje på samme side. Ristet brød kan lages en uke i forveien og oppbevares i en lufttett beholder. Gir omtrent 45 ristet brød.
  5. 5Forvarm grill eller ovnens grillelement.
  6. 6Med en serrert kniv, skjær brødet på tvers i skiver som er ca. 1/2 tomme tykke. Grill skivene på en rist plassert ca. 10 cm over glødende kull i 1 til 1 1/2 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprø på utsiden, men fortsatt myke innvendig. Alternativt kan skivene grilles i porsjoner under grillelementet, ca. 10 cm fra varmekilden, i 1 til 1 1/2 minutter, eller til de er gylne. Gni ristet brød med hvitløk på den ene siden, og pensle lett med olje på samme side. Ristet brød kan lages en uke i forveien og oppbevares i en lufttett beholder. Gir omtrent 45 ristet brød.