Bacon- og cheddar-muffins

Bacon- og cheddar-muffins

oppskrift på bacon-cheddar muffins som er perfekte som frokost, snack eller forret. enkle å lage og fulle av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp maismel
  • 2. 6 ss usaltet smør, i terninger, romtemperert
  • 3. 2 ss sukker
  • 4. 1 1/2 ts kosher-salt
  • 5. 3 egg
  • 6. 3/4 kopp hvetemel
  • 7. 6 ss rugmel
  • 8. 1 1/2 ss bakepulver
  • 9. 1/2 kopp pluss 1 ss rapsolje
  • 10. 3 ss pluss 2 ts lønnesirup
  • 11. 1 kopp pluss 2 ss kulturmelk
  • 12. 1/2 kopp hakket cheddarost (1" terninger) pluss 1/4 kopp revet
  • 13. 6 ss revet Parmesanost, delt
  • 14. 11 skiver kokt bacon, grovhakket
  • 15. 1 1/2 ss baconfett, avkjølt
  • 16. 1/4 kopp fersk gressløk og/eller persille, finhakket
  • 17. hakket rosmarin, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. Forvarm ovnen til 200°C med risten plassert nær toppen. Kle to muffinsformer med 12 former hver med 15 papirformer, og fordel dem jevnt mellom de to formene. I en bolle til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smør, sukker og salt i 1–2 minutter til det er lyst og luftig. Tilsett eggene sakte, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn hvetemel, maismel, rugmel og bakepulver til det er godt blandet. Tilsett rapsolje, lønnesirup og kulturmelk. Skrap ned i bollen for å sikre at alt er godt blandet. Rør inn hakket cheddarost, 4 ss parmesan, bacon og gressløk. Bland forsiktig til alt er jevnt fordelt, og fold det inn for hånd for å være sikker. Fyll muffinsformene helt opp. Bland revet cheddar med de resterende 2 ss parmesan i en liten bolle, og strø jevnt over muffinsene. Stek i ca. 15 minutter, til de er gyldne og fine. Pynt med hakket rosmarin.
  4. 42. Forvarm ovnen til 200°C med risten plassert nær toppen. Kle to muffinsformer med 12 former hver med 15 papirformer, og fordel dem jevnt mellom de to formene.
  5. 53. I en bolle til en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smør, sukker og salt i 1–2 minutter til det er lyst og luftig. Tilsett eggene sakte, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn hvetemel, maismel, rugmel og bakepulver til det er godt blandet. Tilsett rapsolje, lønnesirup og kulturmelk. Skrap ned i bollen for å sikre at alt er godt blandet. Rør inn hakket cheddarost, 4 ss parmesan, bacon og gressløk. Bland forsiktig til alt er jevnt fordelt, og fold det inn for hånd for å være sikker.
  6. 64. Fyll muffinsformene helt opp.
  7. 75. Bland revet cheddar med de resterende 2 ss parmesan i en liten bolle, og strø jevnt over muffinsene. Stek i ca. 15 minutter, til de er gyldne og fine. Pynt med hakket rosmarin.