Klassiske ostestenger

Klassiske ostestenger

Lær hvordan du lager deilige klassiske cheese straws med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller forrett, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 pakke frossen butterdeig på 17 unser, tint men fortsatt kald
  • Allsidig mel til utbaking
  • 1 stort egg
  • 1 kopp revet skarp cheddarost (ca. 113 gram)
  • 1/2 kopp revet parmesanost (ca. 28 gram)
  • Kosher-salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Rull ut puffdeigplatene på en lett melet overflate. Visp egget med 1 ss vann; pensle rikelig over deigen (sett til side resten av eggeblandingen).
  2. 2Bland cheddar, parmesan, 1/2 ts salt og 1/4 ts pepper i en middels stor bolle. Strø osteblandingen over ett av deigplatene, og legg det andre deigplaten oppå, med eggeblandingen ned mot deigen, og juster kantene. Dryss lett med mel over deigen; trykk de to lagene godt sammen, og kjevle ut deigplatene til en rektangel på ca. 25 x 30 cm.
  3. 3Legg to bakeplater med bakepapir. Del rektangelen i to på langs. Skjær hver halvdel i 18 striper på tvers. Vri hver stripe et par ganger og legg dem med 1/2 tomme mellomrom på de forberedte bakeplatene. Pensle med den reserverte eggeblandingen. Sett i kjøleskapet i minst 20 minutter eller opptil 1 dag.
  4. 4Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen og forvarm til 190°C. Stek ostestavene, bytt plass på bakeplatene og roter dem underveis, til de er puffete og gyldne, ca. 30–35 minutter. Skyv strøene (på bakepapiret) over på en rist og la dem avkjøle helt.
  5. 5Fotograf: Levi Brown