Peppekakpannekaker

Peppekakpannekaker

oppskrift på gingerbread pancakes, perfekte for julens frokost eller brunch. en smakfull blanding av krydder og sødme. enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp melk
  • 2. 1/2 kopp kald brygget kaffe
  • 3. 1/2 kopp smør, smeltet og avkjølt til lunken
  • 4. 4 egg
  • 5. 2 kopper hvetemel
  • 6. 1 kopp sammalt hvete-mel
  • 7. 1 1/8 kopper lyst brunt sukker
  • 8. 1 1/2 teskje natron
  • 9. 1 spiseskje bakepulver
  • 10. 1 teskje salt
  • 11. 1 1/2 teskje malt kanel
  • 12. 1 1/2 teskje malt ingefær
  • 13. 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 14. 1/8 teskje malt nellik
  • 15. matlagingsspray

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen melk, kaffe, smør og egg i en bolle til det er jevnt blandet; sett til side. I en stor bolle, rør sammen hvetemel, sammalt hvete, sukker, natron, bakepulver, salt, kanel, ingefær, muskatnøtt og nellik; hell eggeblandingen i melblandingen, og rør forsiktig til det er akkurat blandet. La stå i 10 til 15 minutter.
  2. 22. Smør bunnen av en stor stekepanne med matlagingsspray, og varm opp pannen over middels varme. Ta store skjeer med røre og legg dem på den varme pannen, og stek til det dannes bobler på overflaten. Snu og stek til de er gyldne på den andre siden. Fortsett med resten av røren.