Høytidsrisgrøt

Høytidsrisgrøt

oppskrift på julerisgrøt, en klassisk norsk dessert med ris, melk og kanel. perfekt for høytiden eller en koselig vinterdag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper vann
  • 2 Earl Grey-teenposer
  • 1 spiseskje smør
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp UNCLE BEN'S® ORIGINAL CONVERTED®-ris
  • 3 kopper hel melk
  • 1 kopp naturlig (rå) sukker
  • 2 teskjeer gyllent rom
  • 2 spiseskjeer gyldne rosiner
  • 2 spiseskjeer søtet tørket tranebær
  • 2 spiseskjeer tørket ananasbiter
  • 1 teskje malt kanel eller kardemomme til dryss

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp vann i en kjele på høy varme. La teposene trekke til teen er sterk, omtrent 5 minutter. Kast teposene.
  2. 2Smelt smøret i en kjele på middels varme. Rør inn risen; kok og rør til kornene er dekket av smør og begynner å bli gylne, omtrent 2 minutter. Rør inn tevannet. Øk varmen til middels-høy og kok opp; skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke på lav varme til mesteparten av væsken er absorbert, 15 til 20 minutter.
  3. 3Ta kjelen av varmen. Rør inn melk, sukker, rom, rosiner, tranebær og ananas. Dekk til; sett tilbake på komfyren og la det småkoke på lav varme til blandingen er tykk og silkeaktig, 35 til 45 minutter.
  4. 4Fordel i serveringsskåler og dryss over kanel eller kardemomme.