Høytidsrisgrøt
oppskrift på julerisgrøt, en klassisk norsk dessert med ris, melk og kanel. perfekt for høytiden eller en koselig vinterdag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 kopper vann
- 2 Earl Grey-teenposer
- 1 spiseskje smør
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp UNCLE BEN'S® ORIGINAL CONVERTED®-ris
- 3 kopper hel melk
- 1 kopp naturlig (rå) sukker
- 2 teskjeer gyllent rom
- 2 spiseskjeer gyldne rosiner
- 2 spiseskjeer søtet tørket tranebær
- 2 spiseskjeer tørket ananasbiter
- 1 teskje malt kanel eller kardemomme til dryss
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vann i en kjele på høy varme. La teposene trekke til teen er sterk, omtrent 5 minutter. Kast teposene.
- 2Smelt smøret i en kjele på middels varme. Rør inn risen; kok og rør til kornene er dekket av smør og begynner å bli gylne, omtrent 2 minutter. Rør inn tevannet. Øk varmen til middels-høy og kok opp; skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke på lav varme til mesteparten av væsken er absorbert, 15 til 20 minutter.
- 3Ta kjelen av varmen. Rør inn melk, sukker, rom, rosiner, tranebær og ananas. Dekk til; sett tilbake på komfyren og la det småkoke på lav varme til blandingen er tykk og silkeaktig, 35 til 45 minutter.
- 4Fordel i serveringsskåler og dryss over kanel eller kardemomme.

