
Salt karamellcupcake
Lær hvordan du lager smakfulle salted caramel cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt til fest eller som en søt godbit!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2/3 kopp rømme
- 2. 2 teskjeer natron
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 2 egg
- 5. 1 hel vaniljestang, delt
- 6. 2 kopper sukker
- 7. 1 kopp (8 unser) smør med salt, smeltet
- 8. 2 kopper hvetemel
- 9. Karamellsmørkremglasur, oppskrift følger
- 10. Grovt havsalt
- 11. Karamellsaus
- 12. Hakkede cashewnøtter
- 13. Fondant-elefant
- 14. 1 1/2 kopper (12 unser) usaltet smør, i terninger og avkjølt
- 15. 4 unser kremost, i terninger og avkjølt
- 16. 3 kopper melis
- 17. 1 kopp karamellsaus
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (150 grader Celsius i en varmluftsovn). Kled muffinsformer med muffinsformer (24 vanlige eller 48 mini).
- 22. Bruk en kjøkkenmaskin med paddelvedlegg, bland rømme, natron, salt og egg til det er godt blandet. Skrap ut innholdet av vaniljestangen. Tilsett vanilje og sukker i eggblandingen. Bland til det er godt kombinert.
- 33. I en liten bolle, bland det smeltede smøret med 2,5 dl vann. Med kjøkkenmaskinen på lav hastighet, veksle mellom å tilsette vann og smør med melet. Skrap ned sidene av bollen og fortsett å blande til det er godt blandet.
- 44. Fyll muffinsformene to tredjedeler fulle med røren. Stek til de er gylne og gjennomstekte, 22 minutter for vanlige muffins og 16 minutter for mini. La muffinsene avkjøle helt. Pynt med karamellsmørkrem. Pynt etter ønske.
- 55. Bruk en kjøkkenmaskin med paddelvedlegg, tilsett smøret og pisk i 2 til 3 minutter til det er glatt. Tilsett kremost og pisk til det er godt innarbeidet og glatt. Senk hastigheten og tilsett melis litt etter litt. Bland til det er godt innarbeidet. Tilsett karamellsausen i smørkremen og bland godt.
