Sitron- og geitostkakebiter (glutenfri valgfritt)
oppskrift på deilige lemon goat cheese cheesecake bites, med valgfri glutenfri versjon. perfekt som dessert eller snacks, enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Kokie Crust:
- 1 kopp hvetemel
- 1/4 kopp melis
- 1/4 kopp sukker
- 8 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 sitron, revet skall
- Fyll:
- 1 pakke kremost (ca. 225 g), romtemperert
- 1 stk geitost (ca. 115 g), romtemperert
- 1/2 kopp melis
- 1 spiseskje hvetemel
- 1 stort egg
- 1/2 kopp Mott's® eplesaus, naturlig
- 1 sitron, revet skall
- 1 spiseskje fersk sitronjuice
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Plasser 12 standardstore silikonmuffinsformer på et stekebrett eller dekk en standard 12-koppers muffinsform med papirformer.
- 2Med en kjøkkenmaskin utstyrt med paddelvedlegg, pisk melet, sukkeret, smøret, vaniljen og sitronen sammen på middels lav hastighet til en sammenhengende deig.
- 3Rull deigen til 2,5 cm store kuler og plasser dem i muffinsformene. Bruk baksiden av en skje til å presse kulene ned i bunnen av hver form, slik at de danner en skive.
- 4Stek i 10–12 minutter, eller til skorpen er matt (ikke lenger blank og råaktig) på toppen – den vil fortsatt være puffet og myk. Ta ut av ovnen og avkjøl mens du lager fyllet.
- 5Med en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin utstyrt med paddelvedlegg, pisk kremost, geitost, sukker, mel, egg, eplesaus, samt sitronzest og sitronsaft på middels lav hastighet.
- 6Fordel fyllet jevnt over skorpen i hver form, og fyll opp til randen.
- 7Stek i ca. 30 minutter, eller til fyllet er stivnet og har fått en lett brunfarge. Overfør til en avkjølingsrist og la det avkjøle helt før servering.