
Challah French Toast med bærsaus
Lær hvordan du lager deilig challah french toast med frisk bærsaus. Perfekt til frokost eller brunch, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 3 store egg
- 1 kopp helmelk
- 1 teskje sukker
- 1/4 teskje salt
- 1 (pund) challah-brød, skåret på tvers i 12 skiver (ikke medregnet endestykker)
- 3 1/2 spiseskjeer usaltet smør
- 3 kopper blåbær
- 1/3 til 1/2 kopp sukker (avhengig av bærenes sødme)
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- Pynt: melis, til støving
Fremgangsmåte
- 1For å lage fransk toast: Forvarm ovnen til 175°C.
- 2Visp sammen egg, melk, sukker og salt til det er godt blandet. Hell blandingen i en stor bakeform og legg brødskivene i ett lag, snu dem en gang, og la dem ligge i 8 minutter.
- 3Lag bærsaus mens brødet bløtlegges. Kjør 1 ½ kopper bær, sukker og sitronsaft i en blender til det er glatt. Hvis du vil fjerne frø, sil pureen gjennom en veldig fin sikt i en bolle. Overfør sausen til en serveringsskål og vend inn resten av bærene.
- 4Varm opp 1 ½ ss smør i en 30 cm tykk stekepanne eller takke over moderat høy varme til skummet legger seg. Overfør 4 bløtlagte brødskiver til pannen med en hullsleiv og stek til de er gylne, ca. 1 minutt på hver side. Stek resten av brødet i 2 omganger, og tilsett mer smør etter behov. Overfør skivene til en stor, lav bakeplate (med en ren stekespade) og når alle er gylne, stek dem i midten av ovnen til de er varme, ca. 5 minutter.
- 5Dryss fransk toast med melis og server med bærsaus.


