Bakte egg, bestemor-stil

Bakte egg, bestemor-stil

oppskrift på baked eggs grandma-style, en klassisk og enkel frokostrett som smaker som hos bestemor. perfekt for en koselig start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • Smør spray (for eksempel Pam®)
  • 1 kopp revet Cheddar-Monterey Jack-osteblanding
  • 1 kopp revet mozzarellaost
  • 1/4 kopp smør, delt
  • 1/2 pund ferske sopp, skivet
  • 6 grønne løk, skivet
  • 2 kopper fersk spinat
  • 1/2 kopp hakkede tomater
  • 12 egg
  • 1 kopp fløte med halvparten melk
  • 1 teskje sennep på tube (gul sennep)
  • 1 teskje tørket marjoran
  • 1 teskje tørket estragon
  • malt svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Spray en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray.
  2. 2Legg et lag med cheddar- og monterey jack-osteblanding og mozzarellaost i den forberedte formen.
  3. 3Varm 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme; sautér sopp og grønn løk til soppen er gyllenbrun, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett spinat og tomater; sautér bare til spinaten faller sammen, ca. 3 til 5 minutter. Skje over grønnsaksblandingen over osteblandingen.
  4. 4Visp egg, fløte, sennep, marjoram, estragon og svart pepper sammen i en bolle; hell over grønnsaksblandingen. Fordel resten av smøret i små klatter over eggeblandingen.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til en kniv som settes inn nær midten kommer ut ren, ca. 35 til 45 minutter. La stå i 5 minutter før servering.