Bakte egg, bestemor-stil
oppskrift på baked eggs grandma-style, en klassisk og enkel frokostrett som smaker som hos bestemor. perfekt for en koselig start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- Smør spray (for eksempel Pam®)
- 1 kopp revet Cheddar-Monterey Jack-osteblanding
- 1 kopp revet mozzarellaost
- 1/4 kopp smør, delt
- 1/2 pund ferske sopp, skivet
- 6 grønne løk, skivet
- 2 kopper fersk spinat
- 1/2 kopp hakkede tomater
- 12 egg
- 1 kopp fløte med halvparten melk
- 1 teskje sennep på tube (gul sennep)
- 1 teskje tørket marjoran
- 1 teskje tørket estragon
- malt svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Spray en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med matlagingsspray.
- 2Legg et lag med cheddar- og monterey jack-osteblanding og mozzarellaost i den forberedte formen.
- 3Varm 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme; sautér sopp og grønn løk til soppen er gyllenbrun, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett spinat og tomater; sautér bare til spinaten faller sammen, ca. 3 til 5 minutter. Skje over grønnsaksblandingen over osteblandingen.
- 4Visp egg, fløte, sennep, marjoram, estragon og svart pepper sammen i en bolle; hell over grønnsaksblandingen. Fordel resten av smøret i små klatter over eggeblandingen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til en kniv som settes inn nær midten kommer ut ren, ca. 35 til 45 minutter. La stå i 5 minutter før servering.


