Sprø vaktel med ananas og vårløk

Sprø vaktel med ananas og vårløk

oppskrift på sprø kylling med frisk ananas og grønn vårløk. en smakfull rett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 vaktler, delt i fire
  • 2 spiseskjeer plommevin eller sherry
  • 2 spiseskjeer hakket fersk, skrelt ingefær
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 spiseskje finhakket grønn løk
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje nykvernet hvit pepper
  • 3/4 kopp plommevin eller portvin
  • 1 spiseskje julienned fersk, skrelt ingefær
  • 1/2 kopp brunsjy
  • 1 kanelstang
  • 1 teskje chilisaus (oppskrift følger)
  • Salt og nykvernet hvit pepper
  • 2 spiseskjeer (1 unse) usaltet smør
  • Peanøttolje til dypsteking
  • Omtrent 1 kopp ris
  • 6 grønne løk, trimmet og delt i to på langs
  • 1/4 fersk ananas, delt på langs, skrelt, trimmet og skåret i 10 tynne skiver
  • 1 kopp peanøtt-, sesam- eller olivenolje
  • 1/4 kopp tørkede rød chili-flak

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser vaktelkvartene på en tallerken og vend dem i marinaden. La dem marinere i 1 time, opptil 6 timer, i kjøleskapet.
  2. 2Lag sausen: I en middels stor stekepanne, på høy varme, bland vinen og ingefæren og la det redusere til halvparten. Hell i kraften med kanelstangen og kok opp til sausen tykner. Tilsett chililøken og krydre lett med salt og pepper. Rør inn smøret og juster krydderet etter smak. Hold sausen varm.
  3. 3I en dyp, tung kjele eller frityrgryte, varm opp ca. 7,5 cm peanøttolje til 180°C.
  4. 4Hell risen i en liten bolle og lag en tykk røre med 1/2 til 3/4 kopp vann. Overfør vaktelen fra marinaden til en ren tallerken. Hell nok av røren over vaktelen til å dekke godt, og spar litt av den til senere. Dypp vaktelen i røren og frityrstek til den er gyllen, i 2 til 3 minutter. Ikke overkok. La den renne av på et rent kjøkkenpapir, og vend den deretter i den reserverte sausen. Vaktelen er best når den fortsatt er litt rosa innvendig.
  5. 5Vend de grønne løkene i den resterende røren og stek til de er gylne, i 1 eller 2 minutter. La dem renne av på rent kjøkkenpapir.
  6. 6For å servere, legg ananasringene i en sirkel rundt ytterkanten av et stort ovnsfast fat. Varm det i ovnen. Pakk vaktelen i midten, og stikk de grønne løkene inn i vaktelen på ulike steder. Server umiddelbart.
  7. 7Chililøke: 1 kopp peanøtt-, lys sesam- eller olivenolje, 1/4 kopp tørkede rød chiliflak
  8. 8Varm opp oljen i en kjele. Rør inn chiliflakene og fjern fra varmen.
  9. 9Avkjøl. Oppbevar i en lukket krukke og bruk etter behov.
  10. 10Porsjon: 1 kopp