
Sprø vaktel med ananas og vårløk
oppskrift på sprø kylling med frisk ananas og grønn vårløk. en smakfull rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 vaktler, delt i fire
- 2 spiseskjeer plommevin eller sherry
- 2 spiseskjeer hakket fersk, skrelt ingefær
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje finhakket grønn løk
- 1 teskje salt
- 1 teskje nykvernet hvit pepper
- 3/4 kopp plommevin eller portvin
- 1 spiseskje julienned fersk, skrelt ingefær
- 1/2 kopp brunsjy
- 1 kanelstang
- 1 teskje chilisaus (oppskrift følger)
- Salt og nykvernet hvit pepper
- 2 spiseskjeer (1 unse) usaltet smør
- Peanøttolje til dypsteking
- Omtrent 1 kopp ris
- 6 grønne løk, trimmet og delt i to på langs
- 1/4 fersk ananas, delt på langs, skrelt, trimmet og skåret i 10 tynne skiver
- 1 kopp peanøtt-, sesam- eller olivenolje
- 1/4 kopp tørkede rød chili-flak
Fremgangsmåte
- 1Plasser vaktelkvartene på en tallerken og vend dem i marinaden. La dem marinere i 1 time, opptil 6 timer, i kjøleskapet.
- 2Lag sausen: I en middels stor stekepanne, på høy varme, bland vinen og ingefæren og la det redusere til halvparten. Hell i kraften med kanelstangen og kok opp til sausen tykner. Tilsett chililøken og krydre lett med salt og pepper. Rør inn smøret og juster krydderet etter smak. Hold sausen varm.
- 3I en dyp, tung kjele eller frityrgryte, varm opp ca. 7,5 cm peanøttolje til 180°C.
- 4Hell risen i en liten bolle og lag en tykk røre med 1/2 til 3/4 kopp vann. Overfør vaktelen fra marinaden til en ren tallerken. Hell nok av røren over vaktelen til å dekke godt, og spar litt av den til senere. Dypp vaktelen i røren og frityrstek til den er gyllen, i 2 til 3 minutter. Ikke overkok. La den renne av på et rent kjøkkenpapir, og vend den deretter i den reserverte sausen. Vaktelen er best når den fortsatt er litt rosa innvendig.
- 5Vend de grønne løkene i den resterende røren og stek til de er gylne, i 1 eller 2 minutter. La dem renne av på rent kjøkkenpapir.
- 6For å servere, legg ananasringene i en sirkel rundt ytterkanten av et stort ovnsfast fat. Varm det i ovnen. Pakk vaktelen i midten, og stikk de grønne løkene inn i vaktelen på ulike steder. Server umiddelbart.
- 7Chililøke: 1 kopp peanøtt-, lys sesam- eller olivenolje, 1/4 kopp tørkede rød chiliflak
- 8Varm opp oljen i en kjele. Rør inn chiliflakene og fjern fra varmen.
- 9Avkjøl. Oppbevar i en lukket krukke og bruk etter behov.
- 10Porsjon: 1 kopp