Hvitløks- og urtesmørglasert indrefilet med orzosalat, fennikel, tomater og oregano
oppskrift på saftig sirloin med hvitløk- og urteostglasur servert med en frisk orzo salat med fennikel, tomater og oregano. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2. 4 benfrie sirloinbiffer
- 3. Salt og nykvernet svart pepper
- 4. 113 gram myk ost med hvitløk og urter (anbefalt: Boursin)
- 5. 1/4 kopp vermut
- 6. 450 gram kokt orzo
- 7. 1 fennikelfrø, i terninger
- 8. 1 kopp hakkede ferske tomater
- 9. 1/4 kopp fersk hakket oregano
- 10. 1/4 kopp sherryeddik
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 1 spiseskje av oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Krydre biffene med salt og pepper, og legg dem i den varme pannen. Stek 3 til 5 minutter på hver side for medium. Ta biffene ut av pannen og sett dem til side. Til den samme pannen, tilsett ost og vermut. La det småkoke i 2 minutter, til osten smelter og danner en saus, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen og inkorporer dem i sausen. Øs sausen over biffene rett før servering.
- 22. For å lage salaten, i en stor bolle, bland kokt orzo, fennikel, tomater, oregano, eddik og resten av olivenoljen. Vend godt sammen og smak til med salt og svart pepper.