
Mariannas marinerte pasta
oppskrift på marianna's marinated pasta - en smakfull og enkel rett perfekt for sommermåltider. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke tørre fettucinenudler (16 unse)
- 2. 2 ss olivenolje
- 3. 2 ts smør
- 4. 1 sitron, saftet
- 5. 2 hvitløksfedd, hakket
- 6. 2 ss hakket fersk basilikum, delt
- 7. 1 ss hakket fersk persille
- 8. 1 ss salt
- 9. 1 ½ ss svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta, og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente. Sil av vannet, og spar 2 kopper av kokevannet.
- 22. Kok opp de 2 kopper av det reserverte kokevannet. Rør inn olivenolje, smør, halvparten av sitronsaften og hvitløk. Krydre med 1 ss basilikum, persille, salt og pepper. La det småkoke i 1 minutt.
- 33. Bland pastaen med sausen i en stor bolle. Vend inn resten av sitronsaften og basilikumen. Dekk til, og sett i kjøleskapet i 5 timer eller over natten.