Potetsalat med kremet kaviardressing

Potetsalat med kremet kaviardressing

Lær hvordan du lager en deilig potetsalat med kremet kaviardressing. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp rømme
  • 3 spiseskjeer hakket fersk dill
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 1/4 kopp pluss 4 teskjeer kaviar
  • 450 gram små røde poteter
  • 4 unser haricots verts eller slanke grønne bønner, trimmed
  • 2 hoder belgisk endiv, skivet
  • 2 hardkokte egg, skrellet og hakket
  • 1 bunt grønn løk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Bland de tre første ingrediensene i en middels stor bolle for å blande. Vend inn 1/4 kopp kaviar. Dekk til og sett i kjøleskapet. (Dressingen kan forberedes 2 timer i forveien. Oppbevares kjølig.) Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 20 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre potetene til en arbeidsflate for å avkjøle. Kok bønnene i samme kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Skyll bønnene i kaldt vann for å avkjøle. Kutt bønnene i 2,5 cm lange biter. Del potetene i fire. Bland poteter, bønner, endiv, hakkede egg og grønn løk i en stor bolle. Tilsett dressingen og vend forsiktig slik at alt blir dekket. Krydre rikelig med salt og pepper. Fordel salaten på 4 tallerkener. Topp hver med 1 teskje kaviar.
  2. 2Bland de tre første ingrediensene i en middels stor bolle for å blande. Vend inn 1/4 kopp kaviar. Dekk til og sett i kjøleskapet. (Dressingen kan forberedes 2 timer i forveien. Oppbevares kjølig.)
  3. 3Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 20 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre potetene til en arbeidsflate for å avkjøle. Kok bønnene i samme kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Skyll bønnene i kaldt vann for å avkjøle. Kutt bønnene i 2,5 cm lange biter. Del potetene i fire.
  4. 4Bland poteter, bønner, endiv, hakkede egg og grønn løk i en stor bolle. Tilsett dressingen og vend forsiktig slik at alt blir dekket. Krydre rikelig med salt og pepper. Fordel salaten på 4 tallerkener. Topp hver med 1 teskje kaviar.