
Stekt fuglesalat
Oppdag hvordan du lager en deilig sautéed quail salad. Perfekt for en lett forrett eller sommermåltid. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 2 eggeplommer*
- 1 kopp hvitvin
- 2 buntete koriander, blansjert
- 4 til 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp risvineddik
- 4 vårløk, finhakket
- 2 teskjeer sukker
- Salt og pepper
- 1 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer hakket timian
- 1/2 kopp balsamicoeddik
- 1/4 kopp hvitvin
- Salt og pepper
- 4 småfugler (kanskje vaktler)
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer olje
- 1 hodesalat, vasket og skåret i bitestørrelse biter
- 2 neve vårgrønt
- 1 tomat, hakket
- 1 løk, juliennet
- 1 spiseskje hakkede korianderblader
- 4 til 5 vårløk, skivet, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For å lage dressingen, bland alle ingrediensene i en blender, unntatt oljen. Kjør til det er godt blandet. Med blenderen på lav hastighet, hell i 1 ½ kopper ekstra virgin olivenolje i blenderen. Sett til side i kjøleskapet.
- 2Bland alle ingrediensene til vaktelmarinaden unntatt olje og smør. Tilsett vaktelen og la den marinere i minst 3 timer i kjøleskapet. Ta vaktelen ut av marinaden og stek den i olivenolje og smør. Stek i 2 til 4 minutter på hver side. De vil få en gylden, mørk eikefarge.
- 3Bland salat, vårgress, tomat, løk og koriander i en stor bolle. Vend inn dressingen. Fordel salaten på 4 tallerkener. Del vaktelen i to og legg den i bunnen av salaten. Pynt med gressløk eller vårløk og server.