Runde 2-oppskrift – Pita med masse fyll og krydret yoghurtsaus
oppskrift på round 2 - pita fyll på med krydret yoghurt saus, perfekt for en smakfull og enkel forrett eller lunsj. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp naturell yoghurt
- 2. 1 teskje hot sauce
- 3. 1 teskje hakket fersk mynte
- 4. Salt og nykvernet pepper
- 5. 1/2 kopp naturell yoghurt
- 6. 1 teskje hot sauce
- 7. 1 teskje hakket fersk mynte
- 8. Salt og nykvernet pepper
- 9. Reservert 2 kyllinglår fra spansk kylling, kjøttet fjernet fra benet og revet opp, oppskrift følger
- 10. Reservert 1 kopp grønnsaker fra spansk kylling
- 11. 2 pitabrød
- 12. 3 romaine-salatblader, grovhakket
- 13. Reservert 2 kyllinglår fra spansk kylling, kjøttet fjernet fra benet og revet opp, oppskrift følger
- 14. Reservert 1 kopp grønnsaker fra spansk kylling
- 15. 2 pitabrød
- 16. 3 romaine-salatblader, grovhakket
- 17. 3 ss mel
- 18. 2 ss paprika
- 19. 1 ss hvitløkspulver
- 20. Salt og nykvernet pepper
- 21. 6 kyllinglår (ca. 680 gram)
- 22. 1/4 kopp rapsolje
- 23. Én 410 grams boks hakkede tomater
- 24. 2 grønne paprika, hakket i 5 cm store biter
- 25. 1 løk, skåret i tykke skiver
- 26. 2 ss tomatpuré
- 27. 2 kopper kyllingkraft
- 28. 1 kopp ris
- 29. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 30. Zest og saft av 1 sitron
- 31. 1/2 kopp grønne oliven med pimientos
- 32. 3 ss mel
- 33. 2 ss paprika
- 34. 1 ss hvitløkspulver
- 35. Salt og nykvernet pepper
- 36. 6 kyllinglår (ca. 680 gram)
- 37. 1/4 kopp rapsolje
- 38. Én 410 grams boks hakkede tomater
- 39. 2 grønne paprika, hakket i 5 cm store biter
- 40. 1 løk, skåret i tykke skiver
- 41. 2 ss tomatpuré
- 42. 2 kopper kyllingkraft
- 43. 1 kopp ris
- 44. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 45. Zest og saft av 1 sitron
- 46. 1/2 kopp grønne oliven med pimientos
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: saktekoker
- 22. For den krydrede yoghurtsausen: I en liten bolle, rør sammen yoghurten med den sterke sausen og mynten. Krydre med salt og pepper, og sett til side.
- 3For pitabrødet: I en liten kjele over svak varme, kombiner den reserverte kyllingen og grønnsakene, og kok til det er gjennomvarmt. Legg pitabrødene på to tallerkener. Topp hver med kylling og grønnsaker, den hakkede romaine-salaten, og drypp deretter over den krydrede yoghurten.
- 43. For den krydrede yoghurtsausen: I en liten bolle, rør sammen yoghurten med den sterke sausen og mynten. Krydre med salt og pepper, og sett til side.
- 5For pitabrødet: I en liten kjele over svak varme, kombiner den reserverte kyllingen og grønnsakene, og kok til det er gjennomvarmt. Legg pitabrødene på to tallerkener. Topp hver med kylling og grønnsaker, den hakkede romaine-salaten, og drypp over den krydrede yoghurten.
- 64. I en stor ziplock-pose, bland sammen mel, paprika, hvitløkspulver og litt salt og pepper. Tilsett kyllingen og vend godt slik at den blir dekket.
- 75. I en stor kjele over middels varme, varm opp rapsoljen. Tilsett kyllingen og brun den på alle sider, 3 til 4 minutter per side. Mens kyllingen koker, legg tomater, paprika og løk i en saktekoker. Topp med kyllinglår.
- 86. I samme panne som brukes til å brune kyllingen, tilsett tomatpuré og kok i 1 minutt, mens du rører kontinuerlig. Tilsett kyllingkraften og la det småkoke, mens du rører for å løsne eventuelle brune biper i bunnen av pannen. Hell over kyllingen i saktekokeren. Kok på lav varme i 4 timer, eller til kyllingen er svært mør.
- 97. I en middels kjele, kombiner 2 kopper vann, ris, rød pepperflak, sitrusskall, saften av halve sitronen og en klype salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke, under lokk, til risen er mør og har absorbert alt væsken.
- 108. For å servere, legg risen på et dyp tallerkenfat og øs den spanske kyllingen og grønnsakene over. Pynt med oliven og press over resten av sitronsaften.
- 119. I en stor ziplock-pose, bland sammen mel, paprika, hvitløkspulver og litt salt og pepper. Tilsett kyllingen og vend godt slik at den blir dekket.
- 1210. I en stor kjele over middels varme, varm opp rapsoljen. Tilsett kyllingen og brun den på alle sider, 3 til 4 minutter per side. Mens kyllingen koker, legg tomater, paprika og løk i en saktekoker. Topp med kyllinglår.
- 1311. I samme panne som brukes til å brune kyllingen, tilsett tomatpuré og kok i 1 minutt, mens du rører kontinuerlig. Tilsett kyllingkraften og la det småkoke, mens du rører for å løsne eventuelle brune biper i bunnen av pannen. Hell over kyllingen i saktekokeren. Kok på lav varme i 4 timer, eller til kyllingen er svært mør.
- 1412. I en middels kjele, kombiner 2 kopper vann, ris, rød pepperflak, sitrusskall, saften av halve sitronen og en klype salt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke, under lokk, til risen er mør og har absorbert all væsken.
- 1513. For å servere, legg risen på et dyp tallerkenfat og øs den spanske kyllingen og grønnsakene over. Pynt med oliven og press over resten av sitronsaften.