Hello Fresh Mobile Banner
Ristet zucchini og cippolini-løk med hasselnøtt-romesco-saus

Ristet zucchini og cippolini-løk med hasselnøtt-romesco-saus

oppskrift på ovnsbakt zucchini og cippolini løk servert med kremet hasselnøtt romesco saus, perfekt som forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund cippolini-løk, skrelt
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper
  • 4 mellomstore zucchini, skåret på skrå i 1/4-tommers skiver
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper
  • Romesco-saus, oppskrift følger
  • Hakket persille
  • Spansk antipasto, oppskrift følger
  • Spansk ostetallerken, oppskrift følger
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp skrelte hvitløksfedd
  • 1 rød paprika, ristet, skrelt og frøet
  • 2 plommetomater
  • 2 ancho-chili, bløtlagt i kokende vann til de er myke og frøet
  • 1 skive hvitt brød, uten skorpe, skåret i små terninger
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1/4 kopp rødvin
  • 1/4 kopp hasselnøtter med skall
  • 1 spiseskje honning
  • Salt og nykvernet pepper
  • Piquillo-pepper, skivet
  • Ulike spanske oliven
  • Serranoskinke, skåret i biter
  • Gårdsost, skåret i bittesmå biter
  • Ekstra virgin spansk olivenolje
  • Brød
  • 1/2 pund utstikkere av assortert spansk ost (bør ha et utvalg av ku-, sau- og geitemelk)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2For de ovnsbakte løkene: Vend løken i olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Overfør løken til en middels stor stekeplate og stek til den er lett gyllenbrun og akkurat gjennomstekt, ca. 25 til 30 minutter.
  3. 3For de ovnsbakte zucchini: Vend zucchini i olivenolje og krydre med salt og pepper etter smak. Legg dem i en middels stor stekeplate og stek til de er lett gyllenbrune og akkurat gjennomstekte, ca. 20 til 25 minutter.
  4. 4Legg både zucchini og løk på et stort serveringsfat og drypp over litt av romesosåsen og hakket persille. Server med spansk antipasto.
  5. 5Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over høy varme til den begynner å ryke. Stek hvitløk, paprika, tomater, chili og brødterninger hver for seg til de er lett brune, ca. 2 minutter hver. Ta ut hver ingrediens med en hullsleiv etter hvert som den er ferdig. Deglaser pannen med eddik og rødvin.
  6. 6Ha alle de stekte ingrediensene og deglaseringsvæsken i en food processor og kjør til en jevn puré. Tilsett hasselnøttene og kjør til de er finhakket. Rør inn honning og krydre med salt og pepper etter smak.
  7. 7Anrett alle ingrediensene på et fat og drypp over olivenolje. Server med skivet, crusty brød ved siden av.