Brennede artisjokker på grillen
oppskrift på grillede artisjokker perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og full av smak
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/8 kopp ferskpresset sitronsaft
- 2 1/2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 3/4 unser lange, hete calabrianske chilipepper, uten stilk og frø
- 1 3/4 kopper majones
- 2 artisjokker
- 1/2 kopp ferskpresset sitronsaft
- 1/4 kopp pluss 2 teskjeer salt
- 4 spiseskjeer rapsolje
- 2 teskjeer nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For calabriansk pepper-aioli: I en foodprocessor, kombiner og kjør til en jevn puré av sitronsaft, Dijon-sennep og chili. Rør inn majonesen i puréen og bland godt. Sett til side.
- 3For artisjokkene: Del artisjokkene i to på langs, og del stilken. Fjern de to nederste lagene med blader, og bruk en potetskreller til å skrelle stilken til de ytre fibrene er fjernet. Med en liten skje, fjern de indre fibrene i midten av artisjokken.
- 4Dypp artisjokkene i en bolle med kaldt vann og tilsett sitronsaft for å forhindre misfarging.
- 5Kok opp 3,8 liter vann og tilsett 1/4 kopp salt, og rør til det er oppløst. Legg artisjokkhalvdelene i det kokende vannet og kok til en gaffel lett kan settes inn i stilken, 10 til 15 minutter, avhengig av størrelsen på artisjokken. Ta opp artisjokkene og legg dem i iskaldt vann for å avkjøle.
- 6Varm opp en grill med kull eller en elektrisk grill med grillrist. Pensle den kuttede siden av artisjokkene med olje, krydre med de resterende 2 teskjeene salt og pepper. Legg dem med den kuttede siden ned på grillen og kok til de er gjennomvarme.
- 7Server med calabriansk pepper-aioli.