
Grillede reker med ponzusaus
Lær hvordan du lager grillet reker med frisk ponzusaus. En enkel oppskrift perfekt for sommermiddager og grillkvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer soyasaus
- 3 spiseskjeer mirin (søt japansk risvin), eller 3 spiseskjeer tørr sherry blandet med 1 spiseskje sukker
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje hakket, skrelt fersk ingefær
- 1 teskje revet sitrusskall
- 10 ukokte, ekstra store reker (ca. 280 gram), skrelte og rensede
- 2 kopper tynnsnittet bok choy eller Napa-kål
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen (middels-høy varme). Visp sammen soyasaus, mirin, sitronsaft, olje, ingefær og sitrusskall i en grunn skål for å blande. Tilsett reker og rør om for å dekke dem; la dem marinere i 10 minutter. Sil marinaden over i en liten kjele og kok opp i 1 minutt. Grill rekene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, snu dem av og til, ca. 3 minutter. Fordel bok choy på 2 tallerkener og drypp litt av den varme marinaden over. Legg rekene oppå. Server, og pass på å servere resten av marinaden som saus, hvis ønskelig.
- 2Forbered grillen (middels-høy varme). Visp sammen soyasaus, mirin, sitronsaft, olje, ingefær og sitrusskall i en grunn skål for å blande. Tilsett reker og rør om for å dekke dem; la dem marinere i 10 minutter.
- 3Sil marinaden over i en liten kjele og kok opp i 1 minutt. Grill rekene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, snu dem av og til, ca. 3 minutter.
- 4Fordel bok choy på 2 tallerkener og drypp litt av den varme marinaden over. Legg rekene oppå. Server, og pass på å servere resten av marinaden som saus, hvis ønskelig.