Tomatris

Tomatris

Lær hvordan du lager en enkel og velsmakende tomato rice. Perfekt som en rask middag eller lunsj. Enkelt steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 hele svart pepperkorn
  • 5 hele nellikspiker
  • 3 hele kardemommekapsler
  • 1 (2,5 cm) kanelstang
  • 1 ½ ss smør, delt
  • 1 kopp ris
  • 1 kopp kokosmelk
  • ½ kopp vann
  • 1 ts malt gurkemeie
  • En klype salt etter smak
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 6 tomater, hakket
  • 1 gulrot, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Bland pepperkorn, nellik, kardemomme og kanel i en kryddermølle; puls til det er finmalt.
  2. 2Varm opp 1 ½ teskje smør i en stekepanne over middels varme; tilsett halvparten av de malte krydderne og risen. Kok og rør til det begynner å dufte, ca. 2 minutter.
  3. 3Overfør risblandingen til en riskoker og tilsett kokosmelk, vann, gurkemeie og salt.
  4. 4Varm opp resten av 1 spiseskje smør i en stekepanne over middels varme; kok og rør hvitløk til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett resten av de malte krydderne, tomater, gulrot og salt; bland godt.
  5. 5Kok risen etter produsentens anvisninger. Avbryt kokingen halvveis og bland inn tomatblandingen. Fortsett å koke til risen er mør.