
Tomatris
Lær hvordan du lager en enkel og velsmakende tomato rice. Perfekt som en rask middag eller lunsj. Enkelt steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 hele svart pepperkorn
- 5 hele nellikspiker
- 3 hele kardemommekapsler
- 1 (2,5 cm) kanelstang
- 1 ½ ss smør, delt
- 1 kopp ris
- 1 kopp kokosmelk
- ½ kopp vann
- 1 ts malt gurkemeie
- En klype salt etter smak
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 6 tomater, hakket
- 1 gulrot, hakket
Fremgangsmåte
- 1Bland pepperkorn, nellik, kardemomme og kanel i en kryddermølle; puls til det er finmalt.
- 2Varm opp 1 ½ teskje smør i en stekepanne over middels varme; tilsett halvparten av de malte krydderne og risen. Kok og rør til det begynner å dufte, ca. 2 minutter.
- 3Overfør risblandingen til en riskoker og tilsett kokosmelk, vann, gurkemeie og salt.
- 4Varm opp resten av 1 spiseskje smør i en stekepanne over middels varme; kok og rør hvitløk til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett resten av de malte krydderne, tomater, gulrot og salt; bland godt.
- 5Kok risen etter produsentens anvisninger. Avbryt kokingen halvveis og bland inn tomatblandingen. Fortsett å koke til risen er mør.