
Spindelvev-rull
Lær hvordan du lager en deilig spider roll hjemme. En enkel oppskrift på sushi med sprø krabbe og perfekt smak. Passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. Myk-skallkrabbe
- 2. 2 kopper tempuradeig, oppskrift følger
- 3. 1 noriark
- 4. 1/2 kopp sushiris
- 5. 1/8 avokado
- 6. 2 spiseskjeer spicy majones, oppskrift følger
- 7. 3 eggeplommer*
- 8. 1 teskje finhakket sjalottløk
- 9. 1/2 fedd hvitløk
- 10. 3 spiseskjeer limesaft
- 11. 2 teskjeer krydret riseddik
- 12. 1 teskje misopasta
- 13. 2 teskjeer chilipasta
- 14. 2 teskjeer cayennepepper
- 15. 1 1/2 kopper vegetabilsk olje
- 16. 1 kopp hvetemel
- 17. 1/2 kopp maisstivelse
- 18. 1 helt egg, pisket
- 19. 1 til 2 kopper kullsyreholdig vann
- 20. Noen isbiter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm oljen til 175 grader Celsius.
- 22. Dypp soft-shell krabben i tempuradeigen. Stek krabben til den blir gyllenbrun. Ta opp og legg på kjøkkenpapir for å renne av. Kutt i tre deler. Legg alle ingrediensene på en bambusmatte i følgende rekkefølge: nori, ris, krabbe, avokado og spicy majones, og rull sammen i en jelly roll-stil.
- 33. Legg alle ingrediensene unntatt oljen i en blender. På middels hastighet, tilsett oljen sakte for å emulgere den til majones.
- 44. I en bolle, bland de tørre ingrediensene. Rør inn egget, og mens du rører, hell i seltzeren, ½ kopp av gangen. Rør godt for å blande ingrediensene. Tilsett nok seltzer slik at blandingen får konsistensen av uskummet kremfløte. Rør inn noen isbiter for å holde røren veldig kald.