Saltede pretzelbrownies

Saltede pretzelbrownies

Lær hvordan du lager deilige salted pretzel brownies med perfekt balanse mellom søtt og salt. Enkel oppskrift for brownie-elskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (2 staver) saltet smør, pluss litt mer til smøring av formen
  • 2. 150 gram bittersøt sjokolade, brutt i biter
  • 3. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
  • 4. 2 kopper sukker
  • 5. 1 spiseskje vanilje
  • 6. 3 store egg
  • 7. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 8. 3/4 kopp semisøt sjokoladebiter
  • 9. 2 kopper tynne saltede pretzels, lett knust

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform.
  3. 33. I en middels stor kjele, smelt smøret sammen med den bittersøte sjokoladen over lav varme, og visp av og til til det er glatt og smeltet. Strø i kakaopulveret og visp for å blande det inn. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle i omtrent 5 minutter.
  4. 44. Rør inn sukker og vanilje i sjokoladeblandingen til det akkurat er blandet. Én og én, rør inn eggene. Rør forsiktig inn melet til det er halvveis innarbeidet. Tilsett sjokoladeknappene og rør bare til det er blandet.
  5. 55. Strø halvparten av pretzelen i bunnen av den forberedte bakeformen. Hell røren (den vil være veldig tykk!) over pretzelen i formen. Fordel den jevnt og legg resten av pretzelen oppå.
  6. 66. Stek i 40 minutter, og sjekk deretter browniesene med en kakepinne. Hvis de er veldig klissete eller ujevne, sett formen tilbake i ovnen i 5 til 10 minutter, pass på å ikke brenne kantene. La det avkjøle helt (viktig!), før du skjærer i små firkanter.