Saltede pretzelbrownies
Lær hvordan du lager deilige salted pretzel brownies med perfekt balanse mellom søtt og salt. Enkel oppskrift for brownie-elskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp (2 staver) saltet smør, pluss litt mer til smøring av formen
- 2. 150 gram bittersøt sjokolade, brutt i biter
- 3. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 4. 2 kopper sukker
- 5. 1 spiseskje vanilje
- 6. 3 store egg
- 7. 1 1/4 kopper hvetemel
- 8. 3/4 kopp semisøt sjokoladebiter
- 9. 2 kopper tynne saltede pretzels, lett knust
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform.
- 33. I en middels stor kjele, smelt smøret sammen med den bittersøte sjokoladen over lav varme, og visp av og til til det er glatt og smeltet. Strø i kakaopulveret og visp for å blande det inn. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle i omtrent 5 minutter.
- 44. Rør inn sukker og vanilje i sjokoladeblandingen til det akkurat er blandet. Én og én, rør inn eggene. Rør forsiktig inn melet til det er halvveis innarbeidet. Tilsett sjokoladeknappene og rør bare til det er blandet.
- 55. Strø halvparten av pretzelen i bunnen av den forberedte bakeformen. Hell røren (den vil være veldig tykk!) over pretzelen i formen. Fordel den jevnt og legg resten av pretzelen oppå.
- 66. Stek i 40 minutter, og sjekk deretter browniesene med en kakepinne. Hvis de er veldig klissete eller ujevne, sett formen tilbake i ovnen i 5 til 10 minutter, pass på å ikke brenne kantene. La det avkjøle helt (viktig!), før du skjærer i små firkanter.