
Sprø sjokolade-maltcupcakes
oppskrift på sprø sjokolade malt cupcakes med rik sjokoladesmak og sprø tekstur. perfekt som dessert eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2/3 kopp sukker
- 2. 1 teskje lys maisirup
- 3. 3 kopper kremfløte
- 4. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 5. 200 gram melk sjokolade, hakket
- 6. 115 gram bittersøt sjokolade, hakket
- 7. 1/2 teskje kosher salt
- 8. 2 kopper hvetemel
- 9. 1 spiseskje bakepulver
- 10. 3/4 teskje fint salt
- 11. 1 kopp maltmelpulver (som Carnation)
- 12. 3/4 kopp holland kakaopulver
- 13. 1 1/3 kopper sukker
- 14. 1 stang usaltet smør, romtemperert
- 15. 4 store egg, romtempererte
- 16. 1 3/4 kopper halvhav, melkeblanding
- 17. 1 1/2 kopper sprø ris-korn
Fremgangsmåte
- 11. Lag glasuren: Strø sukkeret jevnt over en stor stekepanne og tilsett mais sirup. Kok opp over middels varme, rør én eller to ganger. Fortsett å koke, sving pannen forsiktig men rør ikke, til karamellen er ravfarget. Hell forsiktig i den tunge fløten (det kan sprute) og tilsett smør. La det småkoke, visp konstant, til karamellen er glatt, ca. 2 minutter.
- 22. Bland begge sjokoladene og saltet i en middels varmebestandig bolle. Hell den varme karamellen over sjokoladen og la det stå til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Visp til det er glatt og skinnende, dekk til og sett i kjøleskapet til det har stivnet, minst 4 timer eller over natten. (Glasuren kan lages opptil 2 dager i forveien.)
- 33. Lag cupcakes: Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 190°C (375°F). Kle to muffinsformer med 12 former hver med papirformer. Visp mel, bakepulver og salt i en bolle. Sikt malt melk og kakaopulver i en annen bolle.
- 44. Pisk sukker og smør i en tredje bolle med en mikser til det er lyst og luftig, ca. 7 minutter. Tilsett malt melkepulveret og pisk til det er godt blandet. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Med mikseren på lav hastighet, tilsett melblandingen i tre omganger, vekselvis med halvparten og halvparten av halvhavskremen, begynn og avslutt med mel.
- 55. Fordel røren jevnt i de forberedte formene, fyll hver ca. tre fjerdedeler. Stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i en cupcake, ca. 15–20 minutter. La cupcakes avkjøle i formene i 10 minutter, før de flyttes over til avkjølingsrister for å avkjøle helt.
- 66. Pisk den kalde glasuren med en mikser eller visp til den er tykk, ca. 2 minutter, men ikke overpisk. Fordel på cupcakes eller overfør til en sprøytepose med stjernetipp og pynt på toppen. Sett i kjøleskapet til de skal serveres, og dryss over frokostblandingen.
- 77. Fotograf: Con Poulos