En enkel tranebær- og mandelkake

En enkel tranebær- og mandelkake

oppskrift på en enkel og smakfull tranebær- og mandelkake, perfekt for helgen eller kaffebesøk. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Koking spray
  • 1 pakke gul kakeblanding (for eksempel Duncan Hines®)
  • 1 kopp vann
  • 3 egg
  • 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 1 teskje mandelessens
  • 1 (16 unse) boks helbærtranebærsaus
  • 1 (16 unse) pakke vaniljefrosting

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm kakeform med matfett eller kokespray.
  2. 2Bland gul kakemiks, vann, egg, vegetabilsk olje og mandelessens i en stor bolle; pisk med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er jevnt, ca. 2 minutter. Fordel røren i den forberedte formen.
  3. 3Rør ut tranebærsausen med en gaffel for å løsne den; skje halvparten over kakedeigen. Rør forsiktig med en kniv for å skape et marmorerte mønster.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 23 til 28 minutter. Avkjøl til romtemperatur, ca. 30 minutter.
  5. 5Bland resten av tranebærsausen og frostingen sammen i en bolle. Fordel over kaken.