
En enkel tranebær- og mandelkake
oppskrift på en enkel og smakfull tranebær- og mandelkake, perfekt for helgen eller kaffebesøk. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Koking spray
- 1 pakke gul kakeblanding (for eksempel Duncan Hines®)
- 1 kopp vann
- 3 egg
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 teskje mandelessens
- 1 (16 unse) boks helbærtranebærsaus
- 1 (16 unse) pakke vaniljefrosting
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm kakeform med matfett eller kokespray.
- 2Bland gul kakemiks, vann, egg, vegetabilsk olje og mandelessens i en stor bolle; pisk med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er jevnt, ca. 2 minutter. Fordel røren i den forberedte formen.
- 3Rør ut tranebærsausen med en gaffel for å løsne den; skje halvparten over kakedeigen. Rør forsiktig med en kniv for å skape et marmorerte mønster.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 23 til 28 minutter. Avkjøl til romtemperatur, ca. 30 minutter.
- 5Bland resten av tranebærsausen og frostingen sammen i en bolle. Fordel over kaken.