
Ristet butternut squash-puddingkake
oppskrift på ovnsbakt gresskarpuddingkake, en myk og smakfull dessert med høstlige smaker. perfekt for helgen eller høstfeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 kopper skrelt og frøet smørnut squash, i 1-tommers terninger
- 3 spiseskjeer granulert sukker
- 1/2 spiseskje malt kanel
- 8 store egg, separert, pluss 2 eggeplommer
- 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer granulert sukker
- En klype kosher-salt
- 1 1/8 kopper kakehvetemel
- 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 2 kopper pekannøtter, ristet og knust
- 1 kopp granulert sukker
- 1/4 kopp hakkede pekannøtter
- 2 spiseskjeer krydret rom
- 1 kopp pluss 1 spiseskje granulert sukker
- 1/2 kopp kremfløte
- 1/2 kopp søtet kondensert melk
- 3 kanelstenger
- 1/2 spiseskje gresskarpietspice
- 1 1/2 kopper melk
- 7 spiseskjeer maisstivelse
- En klype kosher-salt
- 8 store eggeplommer
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 6 spiseskjeer usaltet smør
- 1 2/3 kopper granulert sukker
- 6 store eggehviter
- 4 marshmallows, smeltet i mikrobølgeovn
- 1/4 teskje gresskarpietspice
- Kapersbær og hakkede pekannøtter til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: et sukkertermometer, en 20 cm rund kakeform og en kjøkkentang.
- 2For squashen: Forvarm ovnen til 200°C. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Vend smørnut squashen med sukker og kanel i en stor bolle. Fordel squashen jevnt på det forberedte stekebrettet. Dekk med aluminiumsfolie og press kantene godt sammen. Stek til den er mør med gaffel, ca. 20 minutter. Ta av folien og fortsett å steke til den er lett gyllen, ca. 10 minutter til. La avkjøle, deretter kjør den glatt i en food processor og sett til side.
- 4For pecan jaconde: Forvarm ovnen til 200°C. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 5I en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk eggehvitene til skum. Tilsett sakte sukker og salt, og pisk til stive topper dannes. Tilsett eggeplommene litt etter litt og fortsett å piske til alt er godt blandet, ca. 2 minutter.
- 6Sikt inn melet i tre omganger, og vend forsiktig inn for å unngå at det faller sammen, og pass på at det ikke er klumper. Vend inn det smeltede smøret.
- 7Fordel røren jevnt på det forberedte bakepapiret og strø over hakkede pekannøtter. Stek til den er gyllen, 10–12 minutter. La avkjøle og kutt ut to sirkler på 20 cm i diameter. Tips: Restene kan brukes i en trifle.
- 8For pecan romkakesirup: Kok opp sukker, pekannøtter og 2,5 dl vann i en liten kjele. La koke i ca. 3 minutter for å trekke ut pekannøttoljene. Ta av varmen og tilsett rom. Bruk den varme sirupen til å fukte svampen under montering av kaken.
- 9For smørnut squashpudding: I en kjele, kok opp sukker, fløte, kondensert melk, kanelstenger, gresskarpietspice og 2,5 dl melk. I en medium bolle, bland maisenna med eggeplommer og resten av melken.
- 10Fjern forsiktig kanelstengene fra melkeblandingen og temperer maisennablandingen med den varme melken, ved å vispe den varme væsken inn i maisennablandingen med en øse. Hell den tempererte blandingen tilbake i kjelen og tilsett 4 dl squashpuré (sett til side resten til annen bruk). Kok opp på middels høy varme under konstant omrøring til puddingen tykner, ca. 8–10 minutter. Ta av varmen, tilsett vanilje og smør, og rør til alt er godt blandet.
- 11For marshmallow-meringue: I en liten kjele, kok opp sukker og 90 ml vann. Kok til 115°C (myk ball-stage). Når sirupen har nådd 110°C, begynn å piske eggehvitene. Når sirupen når 115°C, hell den sakte i eggehvitene mens du pisker. Tilsett den smeltede marshmallowen og gresskarpietspice, og pisk til avkjølt, ca. 5–10 minutter.
- 12For montering av kaken: Bruk en 20 cm rund kakeform. Legg en lag med pekannøtt jaconde i bunnen, og dynk med halvparten av sirupen. Dekk med et lag av den varme puddingen, ca. like tykt som kaken. Gjenta med et lag til av kake og pudding. La stå i kjøleskapet til puddingen har satt seg, ca. 20 minutter. Når den er avkjølt, fjern kaken fra formen og pynt med marshmallow-meringue rundt hele kaken. Brenn forsiktig med en kjøkkentang for å skape en brulé-lignende overflate. Pynt med kapersbær og hakkede pekannøtter, hvis ønskelig.