Hello Fresh Mobile Banner
Svart og blå ostekakepai

Svart og blå ostekakepai

Lær hvordan du lager en lekker black and blue cheesecake tart med friske bær og kremet ostekrem. Perfekt som dessert til enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer smeltet usaltet smør
  • 8 hele lavfett kanelgrahamkjeks, knust i biter
  • 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 1/4 kopp rømme
  • Én 8-unse pakke med kremost med én tredjedel mindre fett, myknet
  • 1/2 teskje finrevet sitronskall
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 stort egg pluss 1 stort eggehvite, lett pisket
  • 2 kopper bjørnebær
  • 2 kopper blåbær

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Bland smør og grahamkjeks i en food processor og puls til det er finmalt, og blandingen holder sammen når du klemmer den. Overfør til en 23 cm rund tartform med løs bunn, og trykk jevnt ut i bunnen og omtrent halvveis opp langs sidene. Sett på et bakepapir og stek til den er lett gyllen, ca. 10 minutter. La avkjøle helt.
  4. 4Bland 1/3 kopp sukker, rømme og kremost i en kjøkkenmaskin med flatpisker (eller i en stor bolle hvis du bruker håndmikser), og pisk til glatt. Tilsett sitrusskall, vanilje og egg, og fortsett å piske til alt er godt blandet. Hell fyllet i den avkjølte paibunnen og stek på et bakepapir til den er stivnet, 25–30 minutter. La avkjøle til romtemperatur og sett i kjøleskapet til den er helt avkjølt, minst 1 time, gjerne over natten.
  5. 5Omtrent 30 minutter før servering, vend bærene med de resterende 2 spiseskjeene sukker, mos dem lett med en tresleiv og la stå i romtemperatur. Fordel bærene og saften over paien. Server.