
Eple- og valnøtttorta
Lær hvordan du lager en deilig apple and walnut torta med sprø epler og hakkede valnøtter. Perfekt som dessert eller til kaffekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)
- 1/4 kopp tørkede tranebær
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 appelsin, revet skall
- 1 kopp hvetemel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 4 egg
- 8 spiseskjeer smør, smeltet
- 1/3 kopp sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper skrelte, hakkede epler (ca. 2 epler)
- 1/2 kopp hakkede, ristet valnøtter
- Iskrem, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en liten kjele, varm opp appelsinlikøren. Slå av varmen og tilsett tranebærene, sørg for at alle tranebærene er dekket av væsken. Sett til side.
- 4I en liten bolle, bland sammen kanel og appelsinskall. Rør inn mel, bakepulver og salt. Sett til side.
- 5I en stor bolle, bland sammen egg, smør, sukker og vanilje. Tilsett de tørre ingrediensene og rør godt. Ha i epler, valnøtter og de avdryppede tranebærene. Fordel røren i en lett smurt ildfast form på 20x20 cm eller en 20 cm rund kakeform. Stek til en trepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter.
- 6For å servere, mens kaken fortsatt er varm, kutt i firkanter eller båter og server med iskrem.