Hello Fresh Mobile Banner
Eple- og valnøtttorta

Eple- og valnøtttorta

Lær hvordan du lager en deilig apple and walnut torta med sprø epler og hakkede valnøtter. Perfekt som dessert eller til kaffekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)
  • 1/4 kopp tørkede tranebær
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/2 appelsin, revet skall
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1/4 teskje salt
  • 4 egg
  • 8 spiseskjeer smør, smeltet
  • 1/3 kopp sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper skrelte, hakkede epler (ca. 2 epler)
  • 1/2 kopp hakkede, ristet valnøtter
  • Iskrem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3I en liten kjele, varm opp appelsinlikøren. Slå av varmen og tilsett tranebærene, sørg for at alle tranebærene er dekket av væsken. Sett til side.
  4. 4I en liten bolle, bland sammen kanel og appelsinskall. Rør inn mel, bakepulver og salt. Sett til side.
  5. 5I en stor bolle, bland sammen egg, smør, sukker og vanilje. Tilsett de tørre ingrediensene og rør godt. Ha i epler, valnøtter og de avdryppede tranebærene. Fordel røren i en lett smurt ildfast form på 20x20 cm eller en 20 cm rund kakeform. Stek til en trepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter.
  6. 6For å servere, mens kaken fortsatt er varm, kutt i firkanter eller båter og server med iskrem.