Brownie Thins
oppskrift på brownie thins, sprø og smakfulle småkaker med sjokolade. perfekt som snacks eller dessert. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer (3/4 pinne) usaltet smør, delt i biter
- 2. 2 unser usøtet sjokolade, hakket
- 3. 1/2 kopp sukker
- 4. 1 stort egg
- 5. 3 spiseskjeer pluss 1 teskje allsidig mel
- 6. 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 1/4 teskje mandel ekstrakt
- 8. En klype grovt kosher-salt
- 9. Non-stick vegetabilsk oljespray
- 10. 1/4 kopp hakkede pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- 11. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 175°C. Smør to bakeplater. Sett smør og sjokolade i en middels stor mikrobølgeovnsikker bolle. Varm opp på middels høy effekt til nesten helt smeltet, ca. 1 minutt. Visp til glatt konsistens. Tilsett sukker og egg; visp til jevnt, ca. 1 minutt. Rør inn mel, begge ekstraktene og saltet; bland forsiktig. La røren stå i 10 minutter. Ta ut ca. en teskje av deigen og legg på de forberedte bakeplatene, med god avstand mellom hver (12 per plate). Spray et stykke plastfolie lett med non-stick spray. Legg det sprayede siden ned over kokiene. Bruk fingrene til å presse hver klump til en runding på 6,5–7 cm i diameter. Fjern plastfolien. Strø over pistasjnøtter. Stek kokiene, én plate om gangen, til kantene er litt mørkere og midten er fast, ca. 7 minutter. Avkjøl på platen i 2 minutter. Overfør kokiene til en rist og la dem avkjøle helt. FORHÅNDSVIS: Kan lages 5 dager i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.
- 22. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen; forvarm til 175°C. Smør to bakeplater. Sett smør og sjokolade i en middels stor mikrobølgeovnsikker bolle. Varm opp på middels høy effekt til nesten helt smeltet, ca. 1 minutt. Visp til glatt konsistens. Tilsett sukker og egg; visp til jevnt, ca. 1 minutt. Rør inn mel, begge ekstraktene og saltet; bland forsiktig. La røren stå i 10 minutter.