Kulturmelksboller

Kulturmelksboller

Lær hvordan du lager saftige og luftige buttermilk biscuits med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1 1/2 spiseskjeer sukker
  • 3. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 4. Rundt 1/4 teskje salt
  • 5. 1/4 teskje natron
  • 6. 1/2 stykke (1/4 kopp) kald usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 7. 3/4 kopp godt rystet kulturmelk
  • 8. 1 spiseskje melk eller fløte til å pensle kjeksene

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 220°C. Sikt sammen mel, sukker, bakepulver, salt og natron på et ark med bakepapir, og sikt deretter igjen over i en bolle. Bland inn smør med fingertuppene til deigen ligner grovt mel. Tilsett kulturmelk og rør med en gaffel til en deig akkurat har samlet seg (deigen vil være fuktig). Vend deigen ut på en godt melet arbeidsflate og kna forsiktig 6 ganger. Trykk ut deigen med melete hender på en melet overflate, og remel overflaten om nødvendig, til en 20 x 14 cm stor rektangel. Trim alle fire sider med en kniv, og mel knivbladet før hvert kutt. Del rektanglet i to på langs, og kutt deretter i tre deler på tvers for å danne 6 kvadrater på 6 cm, med mel på kniv mellom kuttene. Overfør sconesene med en metallspade til et ugredd stekebrett, og plasser dem med 5 cm mellomrom. Pensle toppene med melk eller krem. Stek til de er lyse gyldne, ca. 12–15 minutter, og overfør deretter til en rist for å avkjøle til romtemperatur.
  2. 22. Sett ovnracket i midten av ovnen og forvarm ovnen til 220°C.
  3. 33. Sikt sammen mel, sukker, bakepulver, salt og natron på et ark med bakepapir, og sikt deretter igjen over i en bolle. Bland inn smør med fingertuppene til deigen ligner grovt mel. Tilsett kulturmelk og rør med en gaffel til en deig akkurat har samlet seg (deigen vil være fuktig).
  4. 44. Vend deigen ut på en godt melet arbeidsflate og kna forsiktig 6 ganger. Trykk ut deigen med melete hender på en melet overflate, og remel overflaten om nødvendig, til en 20 x 14 cm stor rektangel. Trim alle fire sider med en kniv, og mel knivbladet før hvert kutt. Del rektanglet i to på langs, og kutt deretter i tre deler på tvers for å danne 6 kvadrater på 6 cm, med mel på kniv mellom kuttene. Overfør sconesene med en metallspade til et ugredd stekebrett, og plasser dem med 5 cm mellomrom. Pensle toppene med melk eller krem. Stek til de er lyse gyldne, ca. 12–15 minutter, og overfør deretter til en rist for å avkjøle til romtemperatur.