
Maltkremet sjokoladekake med pudding
oppskrift på maltet sjokoladepuddingkake, en rik og kremaktig dessert perfekt for sjokoladekjærlige. enkel å lage og imponerende å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form med non-stick bakepulverspray.
- 22. Visp sammen begge melet, 1/2 kopp brunt sukker, 1/4 kopp kakao, bakepulver og salt i en stor bolle. I en separat bolle visp sammen 1/2 kopp maltmel, melk, eggehvite, smør og vanilje til maltet er oppløst. Rør dette inn i de tørre ingrediensene til det bare er noen få små klumper igjen, og fordel røren i den forberedte formen.
- 33. Bland resten av brunt sukker (1/4 kopp) med resten av kakaoen (2 ss) og strø over røren. Rør inn resten av maltmelet (1/2 kopp) i det kokende vannet og hell det over røren. Stek til kaken spretter lett når den forsiktig trykkes på, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med noen få fuktige smuler, ca. 30–35 minutter. Avkjøl i 30 minutter på en avkjølingsrist.
- 4Hvis ønskelig, dryss toppen av kaken med melis og server den varme kaken og sausen umiddelbart på tallerkener eller dype skåler.