Maltkremet sjokoladekake med pudding

Maltkremet sjokoladekake med pudding

oppskrift på maltet sjokoladepuddingkake, en rik og kremaktig dessert perfekt for sjokoladekjærlige. enkel å lage og imponerende å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Ikke-stikkende matlagingsspray
  • 2. 2/3 kopp allsidig mel
  • 3. 1/3 kopp fullkornsvetemel til bakverk
  • 4. 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 5. 1/4 kopp Dutch-behandlet kakaopulver, pluss 2 spiseskjeer
  • 6. 2 teskjeer bakepulver
  • 7. 1/2 teskje fint salt
  • 8. 1 kopp sjokolademalt pulver, for eksempel Ovaltine
  • 9. 1/2 kopp lettmelk (1 prosent fett)
  • 10. 1 stor eggehvite
  • 11. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 12. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 13. 1 1/2 kopper kokende vann
  • 14. Melis, til å drysse over, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form med non-stick bakepulverspray.
  2. 22. Visp sammen begge melet, 1/2 kopp brunt sukker, 1/4 kopp kakao, bakepulver og salt i en stor bolle. I en separat bolle visp sammen 1/2 kopp maltmel, melk, eggehvite, smør og vanilje til maltet er oppløst. Rør dette inn i de tørre ingrediensene til det bare er noen få små klumper igjen, og fordel røren i den forberedte formen.
  3. 33. Bland resten av brunt sukker (1/4 kopp) med resten av kakaoen (2 ss) og strø over røren. Rør inn resten av maltmelet (1/2 kopp) i det kokende vannet og hell det over røren. Stek til kaken spretter lett når den forsiktig trykkes på, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med noen få fuktige smuler, ca. 30–35 minutter. Avkjøl i 30 minutter på en avkjølingsrist.
  4. 4Hvis ønskelig, dryss toppen av kaken med melis og server den varme kaken og sausen umiddelbart på tallerkener eller dype skåler.