Kjøttfyll med karbonadedeig
Lær hvordan du lager en smakfull mince meat filling til wienerbrød, pai eller andre retter. Enkel oppskrift med tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 3 unser rumpestek eller brisket (valgfritt)
- 1 kvart vann
- 1 1/2 kopper finhakket storfefett
- 1 1/2 kopper rosiner
- 1 1/2 kopper currants
- 1 1/2 kopper kandisert skrellet frukt
- 1 1/2 kopper Granny Smith epler, skrelt, kjernet og hakket
- 1 1/2 kopper sukker
- 1/4 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1/4 teskje malt nellik
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 1/2 kopp brandy
- Saften og finhakket skall av én sitron
Fremgangsmåte
- 1Legg storfe i en liten kjele og dekk med vann. Kok opp og la det koke til det er godt gjennomkokt. Når det er kokt, hell av væsken, og hakk eller finhakk storfeen. Bland alle ingrediensene godt i en bolle, dekk til og la det stå i flere timer. Fyll mincemeaten i steriliserte glass, tett igjen og oppbevar i kjøleskapet. Holdbarheten er opp til seks uker.
- 2For å lage pai: legg blanturen i en hjemmelaget eller ferdigkjøpt paibunn og stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) til skorpen er gyllenbrun og sprø.