Varm tysk potetsalat

Varm tysk potetsalat

oppskrift på varm tysk potetsalat med en perfekt kombinasjon av smaker. enkel å lage, ideell for sommer- og høstmåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 til 1 ½ pund nye poteter
  • ¼ pund bacon
  • 1 middels løk, grovhakket
  • 1 stilk selleri, hakket
  • ½ teskje allsidig mel
  • ½ teskje sukker
  • 1 teskje salt
  • ⅛ teskje pepper
  • ½ kopp vann
  • ½ kopp eplecidereddik
  • Fersk klippet gressløk, valgfritt som pynt
  • Hakket persille, valgfritt som pynt
  • Hardkokte egg, valgfritt som pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell potetene og kok dem i kokende, saltet vann til de er møre. Sil av vannet, og mens de fortsatt er varme, skrell dem og skjær i 1/4-tommers skiver. Du skal ha omtrent 4 kopper. Sett til side.
  2. 2Legg bacon i en stekepanne og stek til nesten sprøtt. Ta baconet ut av pannen, og tilsett løk og selleri. Kok til de er møre og gjennomsiktige, og ta deretter ut av pannen.
  3. 3Sil av alt unntatt én spiseskje baconfett. Tilsett mel, sukker, salt og pepper i pannen, og rør til det er lett brunt. Tilsett eddik og vann, og kok til blandingen er litt tykkere. Legg bacon, løk og selleri tilbake i pannen.
  4. 4Hell den varme dressingen over potetene, og rør forsiktig for å blande. Potetene skal se glansfulle ut. Pynt med skiver av hardkokte egg, og dryss finhakket persille og gressløk over. Server varm.
  5. 5Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften, i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.