Varm tysk potetsalat
oppskrift på varm tysk potetsalat med en perfekt kombinasjon av smaker. enkel å lage, ideell for sommer- og høstmåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 til 1 ½ pund nye poteter
- ¼ pund bacon
- 1 middels løk, grovhakket
- 1 stilk selleri, hakket
- ½ teskje allsidig mel
- ½ teskje sukker
- 1 teskje salt
- ⅛ teskje pepper
- ½ kopp vann
- ½ kopp eplecidereddik
- Fersk klippet gressløk, valgfritt som pynt
- Hakket persille, valgfritt som pynt
- Hardkokte egg, valgfritt som pynt
Fremgangsmåte
- 1Skrell potetene og kok dem i kokende, saltet vann til de er møre. Sil av vannet, og mens de fortsatt er varme, skrell dem og skjær i 1/4-tommers skiver. Du skal ha omtrent 4 kopper. Sett til side.
- 2Legg bacon i en stekepanne og stek til nesten sprøtt. Ta baconet ut av pannen, og tilsett løk og selleri. Kok til de er møre og gjennomsiktige, og ta deretter ut av pannen.
- 3Sil av alt unntatt én spiseskje baconfett. Tilsett mel, sukker, salt og pepper i pannen, og rør til det er lett brunt. Tilsett eddik og vann, og kok til blandingen er litt tykkere. Legg bacon, løk og selleri tilbake i pannen.
- 4Hell den varme dressingen over potetene, og rør forsiktig for å blande. Potetene skal se glansfulle ut. Pynt med skiver av hardkokte egg, og dryss finhakket persille og gressløk over. Server varm.
- 5Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften, i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.